20 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 80 share-uri

Iata sapte caracteristici prin care oamenii reusesc sa-si provoace singuri starea (trairea) de nefericire!

Oamenii fericiti vad intotdeauna lucrurile echilibrat; nu se opresc doar la negativ, ci si la ce a fost bun, ce au avut de invatat si se gandesc ca data viitoare vor face mai bine.

6. Ai o viata limitata deoarece crezi ca lumea se invarte in jurul tau

Daca crezi ca lumea se invarte in jurul tau si te comporti ca si cum tu esti epicentrul tuturor lucrurilor care se intampla in viata ta, atunci sigur te programezi la nefericire. Fie incepi sa te temi sa mai actionezi si sa incerci sa-ti atingi scopurile, fie incerci sa fortezi exteriorul sa se schimbe dupa tine.

E necesar sa intelegi ca odata nascut, faci parte dintr-o experienta comuna supusa interactiunii permanente cu mediul. Cu alte cuvinte, poti fi cel mult parte dintr-o situatie sau proces, dar niciodata epicentrul sau totalitatea. Ca sa fii fericit este necesar sa te angajezi in acest schimb cu exteriorul tau si sa-ti dai seama ca partea de control o detii doar in ceea ce te priveste pe tine, fata de restul este doar influenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

7. Iti complici singur viata

Viata in sine nu este un lucru prea simplu, ca sa o mai complicam si noi. Zbaterea ta zilnica este de fapt un efort pe care il depui pentru a intelege cum sa-ti traiesti viata! Nu te complica singur mai mult, incercand sa-i salvezi pe cei din jur din propria viata, propunandu-ti obiective doar ca sa-i dovedesti cuiva ceva, sau implicandu-te in relatii doar de dragul de a avea cunoscuti.

Ai lucruri de realizat pentru a supravietui si pentru a te simti multumit, si aceasta inseamna sa te concentrezi pe ele si sa actionezi conform lor. Daca ai nevoie de o slujba acum, atunci nu-ti pierde timpul cu „prieteni” care te cheama doar la distractie, du-te si cunoaste oameni care sa te ajute sa-ti realizezi nevoia. Poate ca nu vei fi fericit, dar sigur vei fi multumit de tine ca ai facut ceea ce trebuie si vei evita astfel sa te simti vinovat.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Depinde de tine cat de in serios te iei atunci cand spui: „Vreau sa fiu fericit!”.

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri