20 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 80 share-uri

Iata sapte caracteristici prin care oamenii reusesc sa-si provoace singuri starea (trairea) de nefericire!

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

___________

Nu stiu daca eviti sau negi, dar daca ai deschis articolul acesta inseamna ca pe undeva consideri ca esti nefericit. Poate ca circumstantele tale actuale de viata iti cauzeaza dificultati si in consecinta nu esti multumit, dar este foarte probabil ca tu sa fii singura sursa a nefericirii tale. Felul in care reusim sa ne facem nefericiti in propia viata difera de la om la om, insa unii parca isi doresc sa devina maestrii in acest lucru.

In acest articol am ales doar sapte caracteristici prin care oamenii reusesc sa-si provoace singuri starea (trairea) de nefericire. Daca simti o oarecare rezistenta atunci cand le vei citi, atunci iti sugerez sa te opresti in dreptul fiecarei caracteristici si sa-ti pui intrebarea: „ argumentele pe care mi le dau in respingerea ideii sunt fapte reale sau doar parerea mea?”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

1. Sa tintesti perfectionismul

Sa tintesti perfectionismul, inseamna sa te frustrezi singur in trairile tale zilnice refuzandu-ti micile placeri ale momentului, pentru ca te gandesti ca „nu poti fi fericit pana cand…”. Gandirea perfectionistului este mai degraba de tipul „totul sau nimic”, decat una constructiva.

Trebuie sa fie viata perfecta ca sa fii fericit? Trebuie sa fii perfect ca sa poti trai cu tine insuti fericit? Nu pledez aici pentru mediocritate asa cum nici perfectionismul nu are mai nimic de a face cu performanta si succesul.

Daca tintesti perfectionismul este posibil sa ai convingeri care iti erodeaza stima de sine, precum:

• „nu sunt suficient de bun”;

• „ greselile nu sunt bune”,

• „ ca sa fiu suficient de bun, oamenii trebuie sa aiba o parere buna despre mine” etc.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

Convingeri de tipul acesta te determina sa fii:

• prea precaut,

• sa-ti fie teama de critica si de respingere,

• sa pierzi prea mult timp chiar si cu lucruri mai putin importante,

• sa te urnesti greu intr-o actiune noua

• sa te ocupi prea mult de detalii.

2. Traiesti intr-o mare de voci negative

Pe langa faptul ca mai mult ca sigur ai o voce critica interioara destul de activa, probabilitatea de a fi inconjurat de oameni negativisti este foarte mare. Daca esti nefericit in vreun fel, observa putin si oamenii cu care alegi sa te inconjori. Atunci cand in preajma ta sunt persoane cu stima de sine scazuta, cu putine realizari, cu mentalitate de victima, cu un grad ridicat de comoditate, de fapt mentinandu-te in relatia cu ei nu faci decat sa-ti prevalezi si mentii starea de nefericire.

Selecteaza in jurul tau persoanele cu care ai contact frecvent si care ar putea avea impact asupra vietii tale.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto int: Perfectionism, Shutterstock

Foto homepage: Nefericire, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri