O povestioara zen care va va cuceri cu totul!

poveste zenIntr-o seara, doi calugari se intorceau de la manastire. Plouase si pe marginile drumului erau multe baltoace de apa. Pe o anumita portiune a drumului, o femeie frumoasa nu putea sa mearga mai departe din cauza unei baltoace de apa.

Cel mai in varsta dintre cei doi calugari s-a dus pana la femeie, a ridicat-o ca si cum ar ridica o povara si a lasat-o pe cealalta parte a drumului, continuandu-si apoi drumul catre manastire.

Spre seara, calugarul mai tanar a venit la calugarul mai in varsta spunandu-i: “Maestre, nu-i asa ca noi, ca si calugari, nu putem atinge femeile? Calugarul mai in varsta a raspuns: “da, frate, intr-adevar.”

Atunci calugarul mai tanar intreaba iar: “Atunci, maestre, cum de ai ridicat-o pe acea femeie pe marginea drumului? Stii ca nu putem atinge femeile, este impotriva stilului nostru de viata."

Calugarul mai in varsta a zambit la el si i-a spus: “Frate drag, am lasat-o pe cealalta parte a drumului, insa tu inca o mai cari dupa tine.”

AUTOR: Anonim

Foto Fata in ploaie, Desen abstract via Shutterstock


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Povara.