O scrisoare emotionanta si calda, o adevarata pledoarie pentru iubire pe care celebrul John Steinbeck o adreseaza fiului sau indragostit.

John Steinbeck (1902-1968) este laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1962 si autor al celebrului roman “Oameni si soareci”. Steinbeck: A Life in Letters” reprezinta o biografie alternativa a autorului pornind de scrisorile pe care acesta le-a adresat membrilor familiei sale, prietenilor, editorului sau si chiar unor personalitati publice. 

Corespondenta sa cuprinde si aceasta frumoasa scrisoare din 1958 in care scriitorul ii raspunde fiului sau mai mare Thom. Thom ii marturisise tatalui intr-o scrisoare anterioara ca s-a indragostit pana peste urechi de o fata pe nume Susan in timp ce se afla la internat. Scrisoarea a devenit populara in lumea internetului datorita tonului parintesc tandru si intelegator al lui Steinbeck, dar si datorita cuvintelor inteligente si potrivite pe care acesta le foloseste.

John Steinbeck: Scrisoare despre ce inseamna a te indragosti

“New York
10 Noiembrie, 1958

Draga Thom

Am primit scrisoarea ta de dimineata. O sa-ti raspund din punctul meu de vedere si, desigur, Elaine iti va raspunde din punctul ei de vedere. 

In primul rand – daca esti indragostit – si acesta este un lucru bun – cel mai bun care i se poate intampla cuiva, nu lasa pe nimeni sa-ti minimalizeze dragostea sau sa nu o ia in serios.

In al doilea rand – exista mai multe tipuri de dragoste. Primul tip de dragoste este dragostea egoista, rautacioasa, hrapareata, acel lucru deloc marinimos care foloseste iubirea pentru auto-importanta. Acesta este tipul urat si deformat. Celalalt tip de dragoste reprezinta revarsarea a tot ceea ce este bun in tine – a bunavointei, a consideratiei si a respectului. Si nu ma refer doar la respectul in maniere, ci la acel respect infinit mai mare care presupune recunoasterea unei alte persoane ca  fiind unice si valoroase. Primul tip te poate imbolnavi si te poate face sa fii slab si vulnerabil, insa al doilea poate elibera in tine tarie, curaj, bunatate si chiar intelepciunea pe care nu stiai ca o ai.

Foto homepage: Scrisoare_Shutterstock

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri