21 August 2013 publicat în Lifestyle 6 share-uri

Care sunt acele alimente care afecteaza functionarea creierului si a intregului organism?


9. Grasimile saturate (rele)

Grasimile saturate sunt cauza multor probleme de sanatate. Ele cauzeaza probleme cu inima, cresc colesterolul si sunt una dintre cauzele obezitatii. Sunt de asemenea rele pentru creierul tau. Iti afecteaza refelxele si activitatea cerebrala. Ca sa nu mai mentionam faptul ca acestea cresc riscul unui atac de cord.

Consumate pe termen indelungat, grasimile saturate, pe care le regasim in dieta atator roamni, pot sa afecteze creierul, iar simptomele sunt asemanatoare cu boala Alzheimer. Acest lucru se intampla fiindca grasimile saturate afecteaza arterele si circulatia sangelui

10. Indulcitorii artificiali

Cand oamenii incearca sa slabeasca, ei tind sa creada ca vor devein slabi peste noapte, pur si simplu inlocuind zaharul cu indulcitori artificiali. Este adevarat ca indulcitorii artificiali contin mai putine calorii, dar de fapt ei fac mai mult rau decat bine! Folositi pentru o perioada indelungata, acestia afecteaza creierul si capacitatile noastre cognitive, mai ales daca dolositi cantitati amri de indulcitori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro


Foto: Shutterstock.com

11. Nicotina

Nicotina afecteaza circulatia sangvina catre creier, impreuna cu circulatia glucozei si oxigenului. Nicotina nu cauzeaza doar imbatranirea premature, creste riscul de cancer la plamani, dar de asemenea afecteaza si neurotransmitatorii, prin subtierea capilarelor, acele mici vase de sange care joaca un rol esential in functionarea creierului.

Iti recomandam si:

Scrisoare de la corpul tau: Cele 9 alimente bune

Nutritia la copii. Obezitatea infantila

Top 6 alimente perfecte pentru tenul tau

Un articol via www.fitnea.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri