, 21 August 2013 publicat în Lifestyle 196 share-uri

Care sunt acele alimente care afecteaza functionarea creierului si a intregului organism?

Din pacate in zilele noastre, oamenii se hranesc din ce in ce mai prost. Corpul nostru pare sa fi uitat care sunt acele substante care ii fac cel mai bine, mintea este bombardata intr-o societate a consumului si a mancarii procesate, bogata nu in fibre si nutrienti, ci in chimicale, potentiatori de aroma, coloranti artificiali si indulcitori. Am uitat zilele cand culegeam legumele din gradina, cand beam lapte proaspat si cand totul avea gust! Un gust autentic, sanatos. Trebuie sa ne reamintim care sunt acele alimente care ne fac rau si sa incercam sa traim santos - asa cum traiau bunicii nostri.

Care sunt acele alimente care afecteaza functionarea creierului si a intregului organism?

EVITATI:

1. Produsele zaharate

Zaharul si produsele zaharate nu fac doar rau siluetei, dar si functionarii creierului. Consumul inelungat de produse zaharoase poate duce la problem neurologice si de asemenea poate afecta memoria, capacitatea de a invata si de a retine.

Foto: Shutterstock.com; dulciuri, produse zaharate,bomboane, ciocolata

2. Alcoolul

Se stie ca alcoolul ne afecteaza ficatul pe termen lung, dar de asemenea incetoseaza creierul. Afecteaza capacitatea de a gandi clar si de asemenea memoria. Alcoolicii nu reusesc sa isi mai aminteasca nume sau evenimente si de asemenea par a nu mai distinge intre vis si realitate. Consumul regulat de alcool afecteaza buna functionare a creierului. Din fericire, toate aceste simptome dispar in momentul cand consumul de alcool este stopat.

Foto: Shutterstock.com; alcool
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri