24 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 9 share-uri

98% dintre femeile din intreaga lume au 'celulita'. Si cu toate acestea… pentru multe dintre noi este o obsesie. Sub presiunea 'atingerii Photoshop' asupra imaginilior din ziua de astazi, toate am face aproape orice ca sa scapam de celulita. Creme, masaje, lasere, operatii estetice si… cate si mai cate! Fercirea noastra pare sa fie in stransa legatura cu 'disparitia' 'celulitei'. Am uitat sa ne bucuram de corpurile noastre, de feminitatea noastra, intr-o lume in care celulita a devenit ceva atat de… abominabil.

Mitul no 4: Bronzul poate acoperi celulita

Intr-adevar, bronzul poate sa ajute, in sensul ca celulita este mai putin vizibila, dar atunci cand bronzul dispare, celulita poate arata chiar mai rau. Aceasta pentru ca expunerea frecventa la razele UV, afecteaza pielea, facand-o sa fie mai subtire si mai putin viguroasa, potrivit Academiei Internationale de Dermatologie Cosmetica.

Mitul no 5: Putem scapa de celulita prin operatie

Liposuctia de exemplu, nu este eficienta in ceea ce priveste celulita. Totusi, au aparut astazi si alte metode care s-au dovedit a fi mult mai eficiente, cum ar fi operatia cunoscuta sub denumirea de Cellulaze. Dupa o perioada de la interventie insa, „aspectul de coaja de portocala” reapare. Deci, pana in acest moment nu a fost gasit un tratament definitiv pentru… ceea ce noi numim „celulita”.

Factori de risc pe care nu ii poti controla, cu privire la aspectul celulitei

Factorul genetic joaca un rol foarte important ataunci cand vine vorba despre celulita. Daca mama ta are celulita, foarte probabil vei avea si tu… Femeile albe sunt mai predispuse la celulita decat femeile din Asia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Alti factori de risc pe care nu ii poti controla:
- Schimbarile hormonale din timpul sarcinii
- Imbatranirea

Factori de rsic pe care ii poti controla, cu privire la aspectul celulitei

Chiar daca nu poti preveni pe deplin aparitia celulitei, fiind atribuita constitutiei femeilor, alegerile tale in ceea ce priveste stilul de viata pot sa aduca un bun aport pentru aspectul celulitei. Asadar este indicat sa eviti:

- Dietele drastice cu efect yo-yo
- O dieta bazata pe carbohidarti, dar saraca in fructe si legume proaspete
- O crestere a grasimii corporale, per ansamblu
- Este indicat sa eviti sedentarismul
- Retentia de apa si desihidratarea
- Fumatul si consumul excesiv de alcool

Concluzie

Dieta si exercitiile nu te scapa de celulita, dar iti pot imbunatati aspectul pielii si tonusul muscular. O combinatie de exercitii aerobice, dar si joggingul si mersul pe jos pot ajuta la arderea grasimii si la tonifierea muschilor.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

De asemenea, este indicat sa ne mentinem hidratarea corpului si sa evitam dieta bogata in carbo-hidrati.

Poate ca nu este cazul sa ne alarmam pentru faza incipienta a celulitei, pentru orice imperfectiune a pielii sub presiunea industriei cosmetice si a unei societati bobardate cu imagini „ideale” dar „ireale”! Va incurajam sa va iubiti corpul si sa faceti alegeri sanataoase!

Un articol de Iulia Sima si Iulia Dibu

Foto: Shutterstock.com, corp de femeie

Iti recomandam si:

Corpul ne spune cine suntem, ce gandim si ce simtim... Alfabetul spiritual al bolilor si al problemelor de sanatate

Masajul anticelulitic – un mod natural de a slabi!

Un mit desfiintat - Nu exista tratament pentru eliminarea vergeturilor!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri