12:07, 24 Iulie 2013 publicat în Lifestyle18 share-uri

98% dintre femeile din intreaga lume au 'celulita'. Si cu toate acestea… pentru multe dintre noi este o obsesie. Sub presiunea 'atingerii Photoshop' asupra imaginilior din ziua de astazi, toate am face aproape orice ca sa scapam de celulita. Creme, masaje, lasere, operatii estetice si… cate si mai cate! Fercirea noastra pare sa fie in stransa legatura cu 'disparitia' 'celulitei'. Am uitat sa ne bucuram de corpurile noastre, de feminitatea noastra, intr-o lume in care celulita a devenit ceva atat de… abominabil.

Cand rostim termenul „celulita” ne referim in mod corect la el?

Este nevoie de mai multe clarificari, pe care le vom face cu ajutorul specialistei din redactia noastra, cea care ne-a linistit si pe noi, de atatea ori in privinta „celulitei”, Iulia Dibu. Garbo.ro, a studiat Facultatea de Medicina si totodata s-a specializat in jurnalism medical si nutritie.)

<<Trebuie sa stim ca pielea este „ancorata” printr-un fel tracturi de muschii subiacenti. Practic, de la acestia pornesc fibre ce ajung perpendicular la nivelul pielii si ii confera fermitate. Atunci cand stratul adipos subcutanat se ingroasa, aceste tracturi sunt tensionate, determina mici depresiuni la nivelul pielii si astfel apare ceea ce numim in mod generic, aspect de „coaja de portocala”>>, ne explica Iulia.

Citeste si:
Saliva, un aliat prețios pentru a avea dinți albi și sănătoși
Saliva, un aliat prețios...

Termenul de celulita este folosit in mod abuziv. In esenta, sensul medical al acestuia reprezentand de fapt o inflamatie a tesutului gras subcutanat (sufixul "ita" = "inflamatie"), situatie care nu este din fericire echivalenta cu ceea ce numim noi in mod obisnuit „celulita”. Exista mai multe stadii evolutive ale celulitei. Si abia din stadiul 3 o putem considera o problema medicala”, ne asigura Iulia.

Foto: Shutterstock.com, desen, femeie la plaja

Citeste si:
Cele mai importante progrese în nișa anti-ageing
Cele mai importante progrese...

Ce este celulita?

Celulita la care ne referim in mod obisnuit este mai degraba o probema cosmetica, nu este o boala sau o conditie medicala. Poate avea „aspectul cojii de portocala”, sau poate aparea sub forma de gropite si poate fi vazuta numai cand pielea este presata.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri