12:06, 3 Iunie 2013 publicat în Lifestyle 345 share-uri

Desi nu a putut fi demonstrat fizic, nici macar specialistii in psihologie nu mai neaga existenta celui de-al saselea simt, intuitia.

Intuitia, sau al saselea simt, este acea necunoscuta pe care ne bazam cand luam repede decizii care, deseori, ne pot schimba viata. Desi nu a putut fi demonstrat fizic, nici macar specialistii in psihologie nu mai neaga existenta celui de-al saselea simt, intuitia.

“Intuitia consta in acea reactie a creierului care coreleaza experientele trecute cu indicii venite din exterior, intr-un anumit moment, pentru a permite luarea unei decizii. Pentru ca se intampla atat de repede si la nivel subconstient se numeste un proces intuitiv”, se arata intr-un studiu publicat in renumita revista de specialitate “British Journal of Psychology”.

Citeste si:
Programarea Neuro-Lingvistică: Tot ce trebuie să știi despre NLP
Programarea...

Profesorul de psihiatrie Judith Orloff la UCLA si autor al cartii “Guide to Intuitive Healing: Five Steps to Physical, Emotional, and Sexual Wellness”, explica procesul care are loc atunci cand intuim: “La fel ca in creier, exista niste neurotransmitatori ai intuitiei care raspund la stimuli din mediul inconjurator si la emotiile din prezent. Cand acei neurotrasmitatori intra in actiune, apar tot felul de senzatii bruste, aparent din senin, precum teama, indoiala si chiar fluturasii din stomac, toate fara niciun fel de baza logica stabilita dupa un proces indelungat de gandire”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto Higher Consciousness by Shutterstock

Citeste si:
Affinity Life Care: o nouă paradigmă în serviciile de geriatrie...
Affinity Life Care: o nouă...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri