24 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 60 share-uri

...pentru mine Craciunul are aroma de povesti spuse la o cana de cacao cu lapte, are aroma de cozonaci abia scosi din cuptorul bunicii.

Pentru unii, Craciunul inseamna daruri si veselie. Pentru altii, singuratate si tristete. Pentru altii, momente de magie, desprinse din vise. Pentru mine, Craciunul are aroma de brad si scortisoara, de portocale si de dragoste.

Si-mi amintesc zilele de Ajun din copilarie, cand eram atat de emotionata de venirea Mosului incat nici nu reuseam sa adorm...

Intre timp, am crescut. Dar si acum, pentru mine Craciunul are aroma de povesti spuse la o cana de cacao cu lapte, are aroma de cozonaci abia scosi din cuptorul bunicii. Craciunul inseamna acea perioada a anului in care stau la masa cu fiecare bucata din sufletul meu, cu toti cei care imi sunt dragi sau mi-au fost dragi candva si au trecut de mult in nefiinta.

Craciunul pentru mine inseamna impacarea cu trecutul si bucuria regasirii sufletului meu printre randurile trimise pe felicitari. Intotdeauna scrise si trimise prin posta, pentru ca aceste amintiri sunt cele care conteaza si raman peste timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Candva, demult, Craciunul mi-a adus in dar o altfel de bucurie. Citisem o carte care mi-a placut enorm. Imi amintea de povestile bunicului meu, un om greu incercat de viata.

Cartea, insa, era imprumutata, si imi doream nespus sa o am, sa o pot rasfoi din cand in cand. Si pentru ca nu am gasit-o, i-am scris autorului. L-am rugat sa imi trimita cartea, urmand sa i-o platesc la primirea coletului. Un timp am asteptat raspunsul si nu l-am primit. Eram sigura ca scrisoarea mea nu a ajuns la destinatie.

In ziua de Ajun, insa... am primit cartea cadou, impreuna cu cel mai frumos dar - o scrisoare. Autorul cartii imi multumea mie pentru apreciere. Nu se astepta ca un copil - caci aveam 15 ani pe atunci - sa ii aprecieze cartea, o carte plina de intamplari triste din anii de inchisoare.

Am continuat sa corespondam, ne-am trimis an de an felicitari de Craciun si acest Om mi-a fost calauza in cele mai importante si frumoase momente ale vietii mele. Pentru ca uneori Craciunul inseamna si bucurie care vine dintr-un gest simplu si curat. Cadoul cel mai de pret pentru mine a fost prietenia cu acest Om care avea varsta bunicului meu si, totodata, intelepciunea acestuia. Nu l-am cunoscut niciodata personal, dar mi-a marcat viata si destinul mai mult decat multi dintre oamenii pe care i-am cunoscut.

Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta

Pentru mine, Craciunul este o sarbatoare scrisa de mana cu scrisul parintelui Pecican Petru, caci despre el este vorba. Iar cartea primita in dar se numeste Homo Homini Christus.

Pentru ca in inima mea Craciunul inseamna pofta de linistea pe care numai o carte buna ti-o poate darui.

Aceste ganduri de Craciun ii apartin Oanei Moldovan, castigatoare in cadrul concursului "Povestea ta minunata de Craciun".

Garbo va ureaza Craciun fericit!

Foto int.art si home page: Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri