12:07, 15 Iulie 2008 publicat în Lifestyle

Ne simtim impliniti intr-o relatie si completati in totalitate prin persoana partenerului in momentul in care suntem compatibili si din punct de vedere emotional. Felului nostru emotional de a fi trebuie sa i se suprapuna felul de a fi al partenerului.

Te-ai intrebat vreodata de ce relatia ta ce pare a promite implinirea visurilor si a dorintelor nu te face pe de-a intregul fericita? De ce suferi uneori daca ai alaturi de tine pe barbatul visurilor tale, pe care il iubesti mai mult decat orice pe lumea aceasta? Sau de ce, traind una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste, tanjesti dupa o alta poveste de dragoste? Sau de ce visezi spre un “altceva”, pe care nici chiar tu insati nu l-ai putea defini cu exactitate, ignorand acel “ceva” care iti apartine deja. Fericirea poarta insa pecetea individualitatii fiecaruia dintre noi. Ea nici nu se pierde, si nici nu se gaseste, ea exista pur si simplu. Trebuie doar sa deschizi larg ochii si sa o vezi acolo unde se intampla deja, spunem noi. Si daca fericirea merge mana in mana cu iubirea, de ce nu ne simtim in totalitate fericite in relatia cu cel iubit?

Psihologii spun insa cu totul altceva. Fiecare dintre noi a fost croit dupa un anumit calapod sentimental, fiecare dintre noi dispune de o anumita personalitate emotionala, are un fel distinct de a-si manifesta emotiile si de a le descoperi pe ale celorlalti. Pe plan afectiv, identitatea proprie este data de aceasta sensibilitate emotionala. Ne simtim impliniti intr-o relatie si completati in totalitate prin persoana partenerului in momentul in care suntem compatibili si din punct de vedere emotional. Felului nostru emotional de a fi trebuie sa i se suprapuna felul de a fi al partenerului. Te poti simti fericita daca tu astepti de la partener pasiune si iubire intensa si el iti ofera in schimb doar tandrete? Aproape sigur ca nu… Iata insa care sunt principale tipuri de personalitati emotionale si relatiile in care acestea se dezvolta armonios, punand astfel bazele fericirii.

Personalitatea romantica (Tipul sensibil –relatie armonioasa ) -Investesti afectiune in fiecare dintre relatiile tale, asteptand afectiune la randul tau

Citeste si:
Ghid să alegi covoare moderne pentru casa ta
Ghid să alegi covoare moderne...

Persoanele care apartin acestui tip de personalitate au o imaginatie bogata, stiu sa viseze, sa inventeze, sa daruiasa mult si sa primeasca mult. Au un spirit visator si nestavilit si iubesc sperand sa fie iubite. Sunt capabile de un devotament fara margini in iubire, insa pot dezvolta un comportament usor tiranic fata de persoana despre care cred ca le apartine. Isi doresc un partener mai puternic decat ele, un partener care sa fie capabil sa le sprijine in orice situatie, sensibil si suficient de perspicace ca sa le treaca cu vedere micile “ciudatenii” fara a emite insa judecati. Sunt genul de persoane care se simt fericite intr-o relatie doar cand au parte de o iubire stabila si cand simt abandon total si din partea partenerului. Fericirea lor depinde foarte mult de felul in care sunt intelese de celalalt.

Citeste si:
COPACUL  - o carte pentru copii, un manifest pro natură
COPACUL  - o carte pentru...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri