Minte, Trup si Spirit: 7 + 1 mituri interesante despre YOGA

12:12, 12 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle32 share-uri

Yoga este o disciplina care a devenit din ce in ce mai populara in ziua de astazi. Care sunt miturile legate de ea si de unde au aparut?

Mit. Yoga poate fi practicata doar de femei.

Este adevarat ca majoritatea persoanelor care practica yoga sunt femei, insa acest lucru nu inseamna ca un barbat nu isi poate gasi echilibrul interior prin yoga. Aceasta disciplina are ceva de oferit oricarui individ ce isi doreste sa aiba un stil de viata sanatos si un corp atletic. Yoga ne dezvolta fizic, psihic si spiritual, indiferent de faptul ca suntem femei sau barbati.

Image © Sxc.hu

Citeste si:
Magazinul online de modă Born2be intră pe piața românească cu...
Magazinul online de modă...

Mit. Yoga este o disciplina ce nu se potriveste fiecarui tip de persoana.

Nu exista un anumit tip de persoana perfecta pentru yoga. Yoga este practicata in lume de o varietate inimaginabila de caractere, de la introvertiti la extravertiti, de la femei la barbati, de la casnice si pana oameni de afaceri si corporatisti. Intotdeauna ne vom gasi locul pe un covoras de yoga, indiferent de stilul de viata, de personalitate, de cariera pe care ne-am ales-o sau de motivele pentru care am decis sa o practicam.

Mit. Sa fii spiritual sau religios este o conditie necesara pentru a practica yoga.

Acesta este probabil cel mai des intalnit mit despre yoga. Trebuie sa stim ca, in realitate, yoga este o stiinta ce ne disciplineaza trupul si sufletul. In yoga, spiritualitatea inseamna disciplina si nu este deloc asociata cu o religie sau credintele personale.

Citeste si:
Cum să te pregătești fizic și mental pentru naștere. Sfaturi de la...
Cum să te pregătești fizic și...

Mit. Yoga este un sport.

Unele dintre cele mai importante componente ale acestei practici sunt asanele (posturi fizice care seamana cu exercitiile de stretching). Din aceasta cauza, majoritatea persoanelor privesc yoga ca pe un sport pe care il pot practica oricand isi doresc. Adevarul este ca yoga este arta si stiinta dezvoltarii psihice, fizice si spirituale a unui individ. Asanele, acele asa-numite exercitii de stretching, sunt doar o mica parte din stilul de viata promovat de yoga. Ele ne ajuta sa ne pregatim pentru dezvoltarea noastra ca un tot unitar, trup si suflet.

Image © Sxc.hu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri