Iubirea de dincolo de muzica: 10 Melodii celebre inspirate de FEMEI care au existat in realitate

8 Martie 2012 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Pentru ca este ziua noastra, a tuturor femeilor, va uram cu tot dragul un 'La Multi Ani' fericit! Va dedicam totodata acest cadou muzical cu melodii celebre create de barbati din iubirea pentru o femeie. Sa fiti iubite, dragele noastre! Sa iubiti, sa infloriti, sa fiti fericite si sa faceti si pe altii fericiti. Sanatate si impliniri frumoase! Nu uitati ca sunteti un dar special al soarelui pe acest pamant. Sunteti femei, aduceti lumina. Sunteti mame, aduceti viata. Nu uitati niciodata sa zambiti! Maine va fi si mai bine decat astazi. Sa fiti inspiratie pentru altii! Sa inspirati la randul vostru!

Cat Stevens -  "Wild World": melodie inspirata de Patti D'Arbanville

Femeia care l-a inspirat pe Cat Stevens in a scrie aceasta frumoasa compozitie muzicala nu a fost alta decat Patti D'Arbanville, o tanara femeie de origine americana, alaturi de care Cat Stevens a trait o poveste de iubire timp de doi ani de zile. Cat Stevens a mai scris si alte cantece pentru Patti, printre care si Lady D’Arbanville, dedicata in mod evident actritei. "Wild world" este un cantec superb, de o tonalitate trista, desprinsa parsa din tristetea si golul pe care le lasa plecarea dintr-o relatie.

The Beatles - "Julia": melodie inspirata de Julia Lennon

 "Julia" este un celebru cantec al celebrei formatii britanice "The Beatles" si inclus in albumul din 1968, The white album. Piesa a fost compusa de John Lennon in memoria mamei sale, Julia, ce a murit in timpul unui accident de masina in 1958. In momentul tragediei, John avea 17 ani. Nu intamplator, John Lennon si-a numit primul copil Julian, dupa mama sa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Guns N' Roses - "Sweet Child o' Mine": melodie inspirata de Erin Everly

 "Sweet Child o' Mine" este unul din cele mai populare cantece ale tuturor timpurilor. Axl Rose l-a compus in 1988, iar atunci cand l-a scris a avut-o in mintea si inima sa pe Erin Everly, partenera sa de viata din acel moment.

The Rolling Stones - "Wild Horses": melodie inspirata de Marianne Faithfull

"Wild Horses" a fost scris de Mick Jagger si Keith Richards si inclus in 1971 in albumul "Sticky Fingers". Mick Jagger a refacut versurile compuse de Keith (initial scrise de Keith cu ocazia nasterii fiului sau), pastrand insa versul repetitiv "Wild horses couldn't drag me away". Cantecul face referire la Marianne Faithfull, fosta partenera a lui si zugraveste relatia dintre cei noi, relatie afla in acel moment in punctul de a se destrama.

John Denver - Annie's Song: melodie inspirata de Annie Martell Denver

Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Aceasta compozitie country cu usoare influente rock a fost compusa de John Denver in 1974. Piesa a fost inspirata de Annie Martell Denver, femeia care la momentul actual ii era sotie. Momentul declansator al inspiratiei a fost o drumetie din muntii Ajax, Colorado, pe care cei doi au efectuat-o impreuna. Cufundarea in miracolul naturii, culorile si sunetele sale, frumusetea peisajului, toate acestea l-au impresionat pe John Denver si l-au determinat sa-si exprime artistic iubirea pentru cea care ii era atunci sotie (vezi wikipedia). Cand John Denver s-a intors acasa din drumetie, primul lucru pe care l-a facut a fost sa astearna cantecul pe hartie.

Cu drag, de ziua voastra,

Echipa Garbo

Foto fr si main: By LILAWA.COM /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri