14 Martie 2012 publicat în Lifestyle 32 share-uri

Imbatranirea inseamna echilibru emotional. Imbatranirea inseamna intelepciune. Imbatranirea inseamna liniste interioara. Cand devii batran inveti sa descoperi lumea altfel si sa te bucuri cu adevarat de ea!

Ca om batran, vei fi mai fericit!

Dupa cum reiese din cercetari, un batran morocanos a fost si in tinerete o persoana la fel de morocanoasa. Imbatranirea nu transforma un om vesel si entuziast intr-unul morocanos ci din contra, pe masura ce imbatranim devenim mai stabili din punct de vedere emotional si mai multumiti de propria persoana.

Cand ajungem la perioada de maturitate inca avem numeroase întrebari la care trebuie sa raspundem ori griji ca nu vom reusi in viata: Imi voi gasi sufletul pereche? Voi face copii? Imi voi voi construi o cariera de succes? iar urmatoarele decade vor fi decisive pentru atingerea scopurilor pe care ni le-am propus in viata. Insa, pe masura ce vom ajunge la batranete, toate aceste lucruri se vor fi rezolvat. Atunci vom scapa de numeroasele stresuri si vom deveni, in sfarsit, relaxati.

Laura Carstensen, psiholog si director al Centrului pentru longevitate Stanford, California.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Ca om batran, vei lua decizii intelepte.

Pana acum, oamenii de stiinta erau de parere ca pe masura ce imbatranim, pierdem un numar semnificativ de celule cerebrale, insa cercetari recente au demontat aceasta teorie. Stim astazi ca atingem apogeul cognitiv intre 40 si 68 de ani. De-a lungul anilor, creierul nostru creeaza conexiuni si recunoaste pattern-uri, facandu-ne sa rezolvam problemele cu care ne confruntam in viata mai usor si sa gasim mai repede argumente pentru diverse situatii. Asadar, creierul mai batran poate sa ia deciziile corecte iute ca sageata.

Barbara Strauch, editor stiintific la New York Times si autoare a cartii The Secret Life of the Grown-Up Brain.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri