26 Aprilie 2024 publicat în Frumusete 43 share-uri

O rutină corectă de îngrijire, adaptată vârstei pe care o avem, ne poate ajuta să ne menținem sănătatea pielii vreme îndelungată și să avem un ten care arată minunat nu doar la tinerețe, dar și la vârsta matură sau chiar mai înaintată.

Viața este o călătorie frumoasă și complexă, iar fiecare etapă a ei vine la pachet cu bucuriile, deliciile și provocările ei. În fiecare decadă de vârstă avem parte de experiențe unice și deosebite, prin intermediul cărora învățăm, acumulăm și ne dezvoltăm continuu. Fiecare etapă de viață poate fi cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre atâta timp cât evoluăm și îmbrățișăm schimbările și transformările pe care le traversăm. Mai mult, studiile arată că fiecare stadiu pe care îl traversăm vine la pachet cu beneficii incontestabile, indiferent că avem 20, 40 sau 60 de ani…

Corpul și pielea noastră ne urmează și ele în acest periplu, evoluează odată cu noi. De aceea, este bine ca de-a lungul vieții să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru a avea parte de o sănătate înfloritoare. O rutină corectă de îngrijire, adaptată vârstei pe care o avem, ne poate ajuta să ne menținem sănătatea pielii vreme îndelungată și să avem un ten care arată minunat nu doar la tinerețe, dar și la vârsta matură sau chiar mai înaintată.

Nevoile și necesitățile pielii sunt însă diferite în funcție de vârstă pe care o avem, de aceea îți oferim câteva sfaturi de bază despre îngrijirea corectă a tenului pentru fiecare etapă astfel încât să te bucuri întotdeauna de un ten suplu, strălucitor, care radiază de sănătate.

♦ Rutina de îngrijire a tenului la 20 de ani - Hidratare si protecție solară

La această vârstă, tenul are un aspect tânăr, elastic, strălucitor, iar apariția ridurilor nu pare a fi inclusă în agenda realității. Este însă un bun moment de a investi în prevenirea apariției primelor semne de îmbătrânire. Chiar dacă tenul este într-o formă de zile mari, este esențial să ne protejăm pielea de razele ultraviolete și de alți factori de mediu extremi care ne pot agresa pielea pe termen lung, îmbătrânind-o prematur.

De aceea, produsele cu factori de protecție solară sunt un must atunci când ne expunem îndelung razelor soarelui. Aceasta este vârsta la care pielea are nevoie îndeosebi de o bună hidratare așa că asigură-te că incluzi în rutina ta zilnică o cremă hidratantă pe care să o aplici în fiecare dimineață.

Ideal Soft Collagen gel-crema 20+ este special concepută pentru tenul tânăr, oferindu-i hidratare, luminozitate și tonifiere grație conținutului său ridicat de apă purificată și glicerină. Are o textură lejeră și nu astupă porii, lăsând pielea strălucitoare, intens hidratată și mătăsoasă.

Așadar, implementează în ritualul tău zilnic de îngrijire următoarele obiceiuri:

  • nu dormi niciodată cu machiajul pe față, ci îndepărtează-l cu un demachiant blând, adecvat tipului tău de ten
  • spală-ți tenul de două ori pe zi (poți apela ocazional și la un gel de curățare delicat și neiritant, cu ingrediente blânde cu pielea) și folosește o cremă hidratantă pentru a menține nivelul hidric optim al pielii și a-ți proteja pielea de uscăciune
  • folosirea unui produs de exfoliere precum un scrub blând este suficientă o dată pe săptămână
  • utilizează zilnic un produs cu factor de protecție peste 30
  • folosește ochelari de soare pentru a evita formarea ridurilor în zona delicată a ochilor ani mai târziu
  • consumă suficientă apă zilnic și ai grijă să ai o dietă echilibrată, bogată în fibre, legume, fructe și proteine de bună calitate. Consumul de zahăr ar trebui și el limitat, WHO ne sfătuiește să nu consumăm mai mult de 6 lingurițe de zahăr pe zi
  • somnul de 8 ore este sfânt pentru frumusețe și sănătate chiar dacă ai 20 de ani. Evită fumatul, nopțile albe și alcoolul, efectele acestor obiceiuri nesănătoase vor fi sesizabile peste câțiva ani și pe pielea ta
  • dacă suferi de acnee, cere sfatul dermatologului. Este foarte posibil că acesta să includă în rutina ta de îngrijire un produs de curățare cu acid salicilic sau aplicarea unui produs cu retinol de concentrație mai mică de două ori pe săptămâna

♦ Rutina de îngrijire a tenului la 30 de ani - Hidratare intensă și produse cu efect antioxidant și regenerant

După vârsta de 30 de ani, poți constata că pielea ta, deși încă tânără, nu mai are aceeași strălucire ca la 20 de ani și nici același tonus elastic, iar aspectul mai tern al tenului, liniile fine sau mici riduri încep să își facă simțită prezența în jurul ochilor sau a gurii. Procesul de reînnoire celulară nu mai este la fel de rapid, iar sinteza de colagen și elastină începe și ea să se realizeze cu mai multă dificultate. În plus, schimbările hormonale care pot apărea, de exemplu, în timpul unei sarcini pot afecta și ele colagenul.

Este esențial de aceea să adaugi în rutina de îngrijire a pielii produse care previn apariția ridurilor și le estompează, ajutând astfel tenul să își mențină tonusul ferm și strălucitor. Pielea are nevoie de o hidratare și mai puternică, și mai intensă.

Folosește seruri și creme bogate în antioxidanți precum vitamina C, extract de ceai verde, vitamina A, care stimulează producția de colagen de la nivelul pielii și diminuează impactul nociv al radicalilor liberi, în retinol, dar și produse cu acid hialuronic care hidratează pielea și “umplu” ridurile, făcând-o să pară mai sănătoasă și mai suplă. Retinolul (un derivat al vitaminei A) este și el recomandat de mulți experți în skincare pentru bunul său efect antiage, la fel ca și vitamina E și niacinamida.

Îți recomandăm Ideal Active Collagen 30+ pentru un efect intens de fermitate, hidratare și luminozitate. Ideal Active Collagen susține regenerarea celulară de la nivelul pielii și reduce ridurile fine, ajutând pielea să își mențină elasticitatea și strălucirea naturală.

Țineți cont și de faptul că și la 30 de ani, ca la orice vârstă, o rutină de îngrijire a pielii este incompletă fără produsele cu factor ridicat de protecție solară.

Puteți apela și la un produs exfoliant blând de 2-3 ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii și a încuraja procesul de regenerare celulară. De asemenea, în jurul ochilor, folosiți produse dedicate, delicate și neiritante, care previn apariția ridurilor și a cearcănelor în această zonă care, în mod nedrept, ne pot face să părem mai în vârstă sau mai obosiți decât suntem.

Dacă aveți tenul uscat, răsfățați-vă tenul cu o cremă care conține uleiuri prețioase și hrănitoare, care se potrivesc tenului vostru și nu uitați să o aplicați și în zona gâtului și a decolteului. Glicerina este un ingredient hidratant minunat pentru pielea mâinilor.

♦ Rutina de îngrijire a tenului la 45 + de ani- Fermitate, restructurare și remodelare

Odată ce trecem de vârsta de 40 de ani, putem observa deja apariția primelor semne de îmbătrânire, a liniilor de expresie și a ridurilor, iar pe măsură ce înaintăm în această decadă de vârstă, problemele de hiperpigmentare cauzate de radicalii liberi și razele ultraviolete încep să își fac și ele simțită prezența. Este iarăși o decadă a schimbărilor hormonale, nivelul de estrogen începe să scadă, ceea ce impactează la rândul sau producția de elastina și colagen, determinându-le să scadă.

Nu este deloc greșit să ne menținem rutina de îngrijire a pielii de la 30 de ani (curățarea, exfolierea, hidratarea și protejarea tenului de razele UV rămân etape esențiale de skincare!), dar este nevoie să facem mici schimbări în ea.

Tenul nostru are nevoie să fie ajutat pentru a-i reda și a-i menține luminozitatea și elasticitatea. Ridurile care devin din ce în ce mai vizibile pot fi “îmblânzite” și atenuate folosind produse hidratante care restructurează pielea, îi redau fermitatea și acționează din interior printr-un efect de “umplere”.

Este cel mai bun moment în care putem apela la serurile și cremele cu ingrediente inovatoare, moderne, cu un conținut bogat în retinol, peptide, dar și în vitamina C, niacinamida, acid hialuronic, care refac conturul fetei și activează refacerea colagenului. Scopul unei creme eficiente în această decadă de viață este să hidrateze intens, să prevină apariția de noi riduri și să conțină ingrediente care stimulează formarea de colagen nou în piele.

Ideal Supreme Collagen Crema de zi 45+ constituie o bază excelentă pentru îngrijirea zilnică a tenului matur și reduce ridurile și efectele timpului asupra tenului. Are o textură plină, efect de remodelare și conține 3 uleiuri ultrahranitoare: ulei de argan, ulei de semințe de struguri și ulei de avocado, conferind tenului un aspect proaspăt, întinerit și netezit.

Cremele de noapte (precum Ideal Collagen Night+ cremă reparatoare pentru noapte) și cele dedicate zonei ochilor ar trebui să fie incluse în rutina zilnică, iar ceramidele sunt ingrediente prețioase care pot fi folosite pentru îngrijirea pielii mâinilor și a întregului corp căci netezesc și hidratează pielea, prevenind uscăciunea și îmbătrânirea prematură.

* Articol susținut de Doctor Fiterman


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri