Frumusețea este o artă, iar în ziua de azi,  cine stăpânește această artă, este un om cu multe calități. Alina Constantin, make-up artist talentat și trainer în domeniul frumuseții, va lansa o nouă linie de cosmetice în România, numită Choco Mua. Un brand născut din pasiunea pentru frumusețea femeilor ce-și doresc să se facă remarcate într-o lume care tinde spre desăvârșire în această industrie...

Cum s-a născut pasiunea pentru ceea ce faci acum?

Totul a început în viața mea de la pasiunea pentru desen. Conturam oameni, așa cum îmi place mie să spun, o strategie care m-a adus azi unde sunt acum. M-am apucat de makeup la vârsta de 14 ani. Desenam diferite portrete pe foi, apoi m-am gândit cum ar fi dacă aș contura aceste trăsături mult mai mult.

Prima experiență a fost atunci când m-am machiat eu pe mine și mi-am dat seama că ador să fac asta. Apoi, a urmat să machiez prietene, rude, până am reușit să strâng bani și să dezvolt o carieră din toată treaba asta.

Când și unde ai făcut primul curs de makeup?

Primul curs l-am făcut acum șase ani. Mai exact la Atelier Paris. Nu pot spune că am fost foarte mulțumită de primul curs de makeup, pentru că atunci când ești la început de carieră nu știi exact către ce anume să te îndrepți și unde ar fi mai bine. Aș putea spune că acum șase ani nu era impus un anumit stil în machiaj. Nu era totul evoluat, dar, în urma acestui curs am reușit să mă perfecționez singură și am început să merg la diferite MasterClass-uri și să învăț din ce în ce mai mult.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Ce înseamnă să fii makeup arstist în România, care sunt provocările?

În România există foarte multe tipologii de cliente. Am feedback-uri pozitive, dar și feedback-uri negative, pentru că stilurile și personalitățile sunt diferite. Eu sunt genul de om care nu dorește să mulțumească pe toată lumea. Nu mi-am propus niciodată asta. Eu am un stil al meu, iar la mine vin doar clientele care se mulează pe stilul meu. Îmi place naturalul și îmi place să conturez cele mai frumoase trăsături ale unei femei.

Ții cont de tendințe?

Da și nu. De exemplu, anul acesta se poartă machiajul natural. Nu se mai poartă atât de mult machiajul mult prea conturat, se poartă mai mult blush, mai peach, mai îmbujorat, mai mult iluminator, astfel încât să fie tenul cât mai glow... Despre tendințe voi mai spune că se schimbă tot timpul. Înainte se purtau sprâncenele foarte subțiri, iar pensatul exagerat a lăsat foarte multe femei fără sprâncene. Acum câțiva ani, a revenit trend-ul cu sprâncenele foarte ridicate și groase, dar eu cred că acestea se potriveau mai mult în zona de fashion.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

E bine de știut că sprâncenele sunt foarte importante în conturarea trăsăturilor, așadar, trebuie să fim foarte atente cum le vom pensa. Acum sprâncenele nu se mai poartă foarte rebele, nu se mai poartă foarte drepte, coboară din nou colțul extern, dar se păstrează o armonie. Nici prea groase, nici prea subțiri, totul este în funcție de trăsături.

Ce anume te inspiră?

Mă inspiră foarte mult make-up artiștii din afară. Unul dintre ei este Mario Dedivanovic, pentru că are un stil foarte natural, dar și Pink Mint, o rusoaică extrem talentată. Am participat la MasterClass-urile online pe care le țineau fiecare în parte și am adaptat totul la stilul meu.

Să vorbim un pic despre linia ta de produse de makeup... Într-un cuvânt, despre brand-ul tău!

Brand-ul meu se numește Choco Mua. Majoritatea clientelor mă știu de Alina Constantin, dar pentru a scoate pe piață o linie de produse de makeup aveam nevoie și de un nume de brand. S-a născut acest nume. Îmi place ciocolata, iar toată paleta mea de makeup e dusă în zona aceasta de nude, marouri, aici pot spune că se încadrează și stilul meu. Este un vis împlinit, pentru că mi-am dorit întotdeauna să am o astfel de linie de produse.

Am fost extrem de pretențioasă, pot spune că am fost hater-ul produselor! Am căutat întotdeauna un produs care să mă satisfacă, dar ieșeau în evidență și părțile negative. Așadar, mi-am dorit să am o linie de cosmetice numai a mea. Sunt produse care pot fi folosite de oricine, sunt calitative și au rezistență. Acesta este principiul de bază al produselor mele.

Unde sunt fabricate? Poți enumera produsele pe care le vom regăsi în linia Choco Mua?

Lucrez de mai bine de doi ani la aceste produse și le fabric în China. Am început cu pensule, o linie care mă satisface și pe care o recomand cu drag femeilor care doresc să aibă un machiaj reușit. Voi aminti de Brow Lift, ceara de sprâncene, un produs care se folosește extrem de ușor și care vine la pachet cu periuța care este practic, un cadou. Este un produs cu o rezistență foarte mare, care are și ingrediente naturale. Hidratează firul de păr și nu îl agresează, cu o rezistență de 12 ore.

Următorul produs ar fi paleta pentru sprâncene- conține patru farduri special create pentru sprâncene, în care am compactat patru nuanțe pentru toate tipurile de păr. Pot fi folosite și pentru machiajul ochilor. Paleta de highlighter, cu nuanțe care se vor potrivi în funcție de soare. Se știe că atunci când ieșim la anumite ore din zi, soarele reflectă o anumită lumină. Mie îmi place ca tenul să arate foarte natural, să aibă acel efect de glowing, așadar, am creat nuanțe inspirate după lumina soarelui în diferite momente ale unei zile. Lip liner, creioanele de buze, unde se regăsesc zece nuanțe de nude spre bej, spre rose, bineînțeles că am și varianta de roșu, maro foarte închis care este extraordinar când vrem să purtăm un ruj roșu, iar textura a fost aleasă după bunul plac, să fie utilizate atât pe buze, cât și la ochi. Voi aminti și de lip gloss-uri, aici se regăsesc 12 nuanțe și trei texturi, cinci mate, două sidefate și cinci lucioase.

Cum te găsim pe instagarm și TikTok?

Alina Constantin, iar aici veți regăsi diferite postări cu tot ceea ce înseamnă Choco Mua.

Ce înseamnă să fii antreprenor în România?

Din punctul meu de vedere, când faci ceea ce îți place și ești pasionat de ceea ce îți place, totul devine mult mai ușor. Am absolvit Facultatea de Litere, Comunicare și Relații Publice, Facultatea de științe Politice, studii care m-au ajutat să devin profesor și să predau acum la cursurile mele atestate la minister. Cursurile pe care le predau sunt cele de bază pentru make-up artist și se desfășoară timp de șase zile. În ultima zi se va da examenul pentru acreditare. În zilele de sâmbătă și duminică ofer cursuri de auto-machiaj pentru persoanele care își doresc să știe să se machieze. Așadar, vom învăța strict ceea ce ni se potrivește, cum ne alegem produsele, iar apoi învățăm toate lucrurile de bază care ne vor ajuta să ne machiem în orice împrejurare. Academia mea se află pe strada Caloian Județu, un spațiu în care se află studioul meu de makeup unde se țin și cursurile.

Cum te împlinește tot ceea ce faci?

Ei bine, fac ceea ce mă pasionează de mică. Nu simt că muncesc... Este drept că oboseala vine pentru fiecare în parte, dar, iată, e tipul de job care mă lasă să mă dezvolt și să mă ramific. De la simplul make-up artist am devenit și trainer, predau, machiez, îmi place enorm tot ceea ce am realizat! De câte ori văd o persoană frumoasă pe stradă îmi spun- Uau, ce n-aș da să o machiez!

https://chocomua.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri