Îmbracă-ți unghiile de sărbătoare și celebrează Halloween-ul cu un look șic, modern și îndrăzneț. Îți propunem 10 idei pentru unghiuțe Halloween.

Manichiura de Halloween oferă oportunitatea de a experimenta și a-ți arăta spiritul creativ. Cu ajutorul culorilor tematice, a designurilor înfricoșătoare și a tehnicilor inovatoare, poți crea o manichiură care să-ți exprime personalitatea și să aducă o notă festivă în spiritul sărbătorii. Așadar, lasă-ți imaginația să zboare și încântă-te cu manichiura ta unică de Halloween!

Cum a luat naștere și de unde provine sărbătoarea Halloween?

Originile Halloween-ului pot fi urmărite până în tradițiile celtice. Sărbătoarea celtică Samhain, celebrată în jurul datei de 31 octombrie, marca sfârșitul sezonului de recoltă și începutul sezonului rece în cultura celtică veche. Celții credeau că în noaptea de Samhain, granița dintre lumea spiritelor și cea a oamenilor se putea trece, permițând spiritelor să vină pe pământ. Oamenii își aprindeau focurile și purtau costume înfricoșătoare pentru a alunga spiritele malefice.

Odată cu răspândirea creștinismului, tradițiile Samhain s-au amestecat cu sărbătorile creștine All Saints' Day și All Souls' Day, celebrându-se în zilele de 1 și 2 noiembrie. Această combinare a dat naștere sărbătorii cunoscute sub numele de All Hallows' Eve, care mai târziu a devenit Halloween.

Halloween-ul în America și în Restul Lumii

Halloween-ul a ajuns în America datorită imigranților europeni, în special irlandezi și scoțieni, care au adus cu ei tradițiile Halloween-ului. În secolul al XIX-lea, sărbătoarea s-a răspândit rapid în Statele Unite, unde a devenit cunoscută pentru petreceri, costume și dulciuri.

De-a lungul timpului, Halloween-ul s-a răspândit în întreaga lume, adaptându-se la diverse culturi și tradiții. În prezent, este sărbătorit în peste 50 de țări, devenind o sărbătoare populară și iubită în fiecare colț al globului.

Idei de manichiură pentru Halloween

Manichiură pânză de păianjen

Foto: Irina Pechorina/ shutterstock.com

Manichiură haioasă de Halloween

Foto: CHRISTINA RADCLIFFE/ shutterstock.com

Manichiura de Halloween: liliac, păianjen și dovleac

Foto: Imcsike/ shutterstock.com

Manichiură French Halloween

Foto: Darya Lavinskaya/ shutterstock.com

Manichira cu ojă mată de Halloween

Foto: Darya Lavinskaya/ shutterstock.com

Manichiură Halloween: dovleac sculptat

Foto: Dmitri Gromov/ shutterstock.com

Unghii ca de vrăjitoare

Foto: Dmitri Gromov/ shutterstock.com

Manichiură de Halloween cu „colți”

Foto: CHRISTINA RADCLIFFE/ shutterstock.com

Manichiură haioasă de Halloween

Foto: CHRISTINA RADCLIFFE/ shutterstock.com

Manichiură „Dovleac de Halloween”

Foto: CHRISTINA RADCLIFFE/ shutterstock.com

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri