29 Septembrie 2023 publicat în Frumusete 3 share-uri

Retinolul este un derivat al vitaminei A și un ingredient tot mai folosit în industria de beauty și în fabricarea cremelor și a serurilor pentru față datorită capacității sale de neutralizare a radicalilor liberi și a proprietăților sale anti-îmbătrânire. Se știe că retinolul poate ajuta pielea să se regenereze și contribuie la diminuarea și atenuarea liniilor fine și a ridurilor, stimulând totodată producția de colagen de la nivelul pielii și ajutând la reducerea hiperpigmentării pielii.

Aveți însă grijă la produsele de îngrijire cu retinol pe care le folosiți și la concentrația de retinol pe care o conțin acestea. În unele cazuri, retinolul nu este tocmai indicat pielii sensibile sau uscate și poate cauza unele iritații (mai ales în faza incipientă de utilizare a produsului) sau poate face ca pielea să devină mai sensibilă în urma expunerii la soare. De aceea, deoarece retinoizii sunt fotosensibilizanți și pentru a evita hiperpigmentarea, se recomandă o cremă cu factor de protecție ridicată 50+ după folosirea unui produs pe bază de retinol.

Dacă vreți să introduceți acest ingredient în rutina voastră de îngrijire începeți cu un produs cu o concentrație mai mică și creșteți gradual frecvența de aplicare și concentrația de retinol în funcție de gradul de tolerabilitate a pielii. Foto fr si main: Bravekanyawee /Shutterstock

 

DESCHIDE PREZENTAREA

10 creme de fata si produse cu retinol!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri