20 Decembrie 2022 publicat în Frumusete 16 share-uri

De atât de multe ori ne dăm seama că un păr sănătos necesită atenție, încât procesul pare obositor și costisitor. Din fericire, nu este chiar așa și, cu un minim efort, se poate ajunge la rezultate superbe. Nu mai este clișeică ideea că un păr care se simte bine arată bine.

Dacă ești atentă la câteva lucruri legate de cum este în realitate părul tău, vei ști exact ce i se potrivește. Și când cunoști detaliile produselor sau instrumentelor care intră în contact cu el, știi exact ce ai nevoie. Iată lista scurtă a lucrurilor pe care să le ai în vedere pentru un păr de invidiat.

Temperatura

Opțiunile sunt extrem de variate când vine vorba de categoria ondulatoarelor, uscătoarelor și plăcilor pentru păr. Ondulatorul trebuie să treacă testul de îndemânare (să fie extrem de ușor de folosit), iar uscătorul de păr să reziste la o folosire îndelungată. Calitatea este cea mai importantă și când vine vorba de o placa de indreptat parul. Aceasta trebuie să aibă un nivel de temperatură ajustabil, protecție pentru păr și chiar diverși ioni sau keratină, pentru îngrijire și rezultate uimitoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Termenul de valabilitate al produselor

Pare greu de crezut, dar și termenul de valabilitate are importanța lui. Produsele dedicate părului nu se alterează, dar, de cele mai multe ori, nu mai au efectele dorite, după foarte mult timp de la deschiderea ambalajului. În plus, dacă, de exemplu, pentru ten alegem să nu mai folosim un produs a depășit termenul de valabilitate, părul merită și el o atenție la fel de mare.

Tipul de păr

Procedurile drastice precum decolorarea, vopsirea sau schimbarea majoră de look prin tuns ar trebui realizate de un profesionist. Cel puțin pentru început, până înveți exact care este comportamentul părului tău. Uneori, acesta crește rapid după tundere, dar nu pentru toată lumea. Sunt persoane pentru care, la o simplă decolorare, nici nu se folosește prea multă pudră și altele care trebuie să stea în salon cu orele. Lungimea, grosimea și textura aduc comportamente diferite de la caz la caz și când vine vorba de vopsit. De aceea, te vei simți mai bine, știind că fără decolorare părul tău nu reține nicio vopsea, decât să încerci și să fii dezamăgită. Stiliștii din prezent sunt foarte bine pregătiți și nu sunt deranjați dacă le ceri sfatul în materie de îngrijire sau produse.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Ingredientele

Cel mai probabil, ai trecut cu privirea peste lista de ingrediente din șampon, balsam sau chiar vopsea de păr, pur și simplu, din plictiseală. Am făcut noi o incursiune și ne-a fost ușor să identificăm parfum, acid citric, keratină hidrolizată sau nitrat de magneziu. Nu mereu dispunem de soluția produselor profesionale, în cazul cărora ingredientele sunt de înaltă calitate. Tocmai de aceea, avem la îndemână o soluție mai simplă, naturală și cu ingrediente de prin casă. Măștile naturale sunt indicate în diferite probleme ale părului și pot conține de la ou sau miere, până la ulei de cocos, scorțișoară sau lămâie. Evident că nu este indicat abuzul de astfel de măști, pentru a nu oferi un aspect tern sau gras părului.

Așadar, există câteva detalii care, dacă sunt luate în considerare, vor aduce beneficii pe termen lung pentru părul tău. Într-o lume ideală, am fi la salon măcar o zi pe săptămână. Dacă reușești acest lucru, este minunat. Dar dacă nu, prin grija pe care o ai pentru părul tău, vei reuși să te simți ca și cum ai fi fost.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri