21 Decembrie 2022 publicat în Frumusete 24 share-uri

Un parfum este completarea perfectă a unei ținute, indiferent că vorbim despre un stil elegant, casual sau sport. Parfumurile sunt folosite de mii de ani atât de către femei, cât și de bărbați, și pot fi considerate o semnătură personală. Sigur ți s-a întâmplat să simți un parfum și să îți amintești instantaneu de cineva.

Unele persoane au colecții impresionante de parfumuri, iar altele folosesc același produs de mai mulți ani. Ți s-a întâmplat vreodată să testezi parfumul unei prietene și să miroasă total diferit pe pielea ta? Te-ai întrebat de ce se întâmplă asta? În acest articol vei afla de ce și cum îți poți alege parfumul în funcție de tipul pielii tale.

De ce un parfum nu miroase la fel pe pielea tuturor

Multe parfumuri pentru femei au note dulci sau florale. Alte note populare din categoria parfumuri femei sunt cele citrice sau lemnoase. Fiecare tip de piele are un anumit miros natural și anumite bacterii care interacționează cu substanțele din componența parfumului și astfel influențează modul în care acesta miroase pe fiecare individ.

Un alt factor important este pH-ul pielii, care are și el rol în evidențierea anumitor note ale parfumului. Până și persistența mirosului depinde de tipul pielii și de modul în care aceasta reacționează în contact cu parfumul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Temperatura potențează mirosul unui parfum. Dacă ai circulația bună și temperatura corpului este una ridicată, atunci mirosul va fi mai concentrat.

Ce parfum este potrivit fiecărui tip de piele

Fiecare piele are caracteristicile ei și nu se poate face o generalizare exactă, dar în cele mai multe cazuri este recomandat să alegi parfumul în funcție de tipul pielii: uscată, grasă sau normală.

Piele uscată

Ți se potrivesc mirosurile lemnoase, de mosc sau cele florale intense. Fiind niște note puternice, vor rezista pentru o perioadă mai lungă. În cazul în care aceste arome ți se par prea grele și ți-ai dori un parfum mai lejer, cu note fresh, tot ceea ce ai de făcut este să rezolvi problema deshidratării. Folosește o cremă sau o loțiune de corp înainte de aplicarea parfumului și astfel pielea nu va mai fi la fel de uscată. Unele branduri comercializează seturi formate din loțiune de corp și parfum din aceeași gamă. Asta este un plus, deoarece vei evita amestecul dintre mirosul cremei și cel al parfumului, atunci când ele nu sunt din aceeași gamă.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Piele grasă

Sebumul are un rol foarte important în intensificarea și persistența parfumului, astfel încât dacă ai o piele grasă te poți considera norocoasă. Ți se potrivește orice tip de parfum, chiar și cel fresh și discret. Dacă ești fan al parfumurilor tari, cum sunt cele arăbești, atunci ai grijă la cantitatea folosită. Cu doar un strop efectul va rezista toată ziua.

Piele normală

Felicitări! Poți alege fără griji orice sticluță de parfum atâta timp cât este pe gustul tău. Bineînțeles că există și alți factori de luat în considerare, dar în principiu nu trebuie să îți faci prea multe probleme.

Alți factori ce influențează reacția dintre parfum și piele

Vârsta

O persoană cu piele matură are tendința de a se deshidrata mai rapid, așa că nu va ajuta parfumul să persiste. Soluția este să menții pielea hidratată cu loțiuni de corp și să consumi suficiente lichide de-a lungul zilei.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Alimentele consumate

Acestea nu influențează organismul doar pe interior, ci și la exterior. Contează bineînțeles cantitatea; carnea sau ceapa în exces pot modifica mirosul natural al pielii.

Hormonii

Aici ne referim în principal la femei, deoarece de-a lungul lunii, nivelul de hormoni se modifică. În timpul sarcinii, gusturile în materie de parfumuri se pot schimba radical și poți ajunge să nu tolerezi nici măcar mirosurile subtile.

Parfumuri pentru femei vs parfumuri pentru bărbați

De foarte mult timp, parfumurile sunt împărțite în funcție de gen. Conceptul parfumeriilor moderne este acela că parfumul este o poveste, o stare, de aceea, sunt unisex. Pielea femeilor este diferită de cea a bărbaților, iar același parfum poate fi cu totul altul în funcție de purtător.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Caria dentară – ce este și cum se tratează Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Bucură-te de mireasma parfumului preferat și nu uita ca atunci când ești în căutare de ceva nou, să testezi înainte de achiziție. Pulverizează o cantitate suficientă pe încheietura mâinii și observă ce note ies în evidență de-a lungul zilei. Ține minte că o testare corectă nu trebuie să se facă prin frecarea încheieturilor una de cealaltă. Dacă faci asta, vrei produce căldură, care va influența mirosul.

Sursa foto: Photo by Ron Lach /Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri