Rochii midi cu un singur umar, rochii cu imprimeuri florale, rochii in culori tari, electrizante, rochii lungi, crapate provocator, rochii fara umeri, rochii insotite de curele -acestea sunt principalele tendinte in materie de rochii ale sezonului primavara-vara 2010.

Dintre toate obiectele vestimentare, rochia este piesa care spune cea mai frumoasa si adevarata poveste despre tine, personalitatea ta, adevarul tau. Rochia este o lume in sine avand propria poveste scrisa in culoare, croieli, imprimeuri, in linii care imbraca formele trupului si incita la descoperire. In rochia potrivita, te simti increzatoare, feminina, puternica, delicata, sensibila, exuberanta, visatoare, asa cum iti doresti sa fii. Indiferent ca este scurta, midi sau lunga, nimic nu ne pune mai bine in valoare feminitatea unei femei decat o rochie potrivit aleasa. Am tras cu ochiul la prezentarile de moda ale marilor designeri, observand ca in acest sezon rochiile au dominat podiumurile. Ne-am bucurat nespus. Multe din rochiile prezentate in colectiile de primavara-vara 2010 sunt fabuloase, iar tendintele sunt diversificate, pentru toate gusturile. Ne-am oprit asupra catorva modele si tendinte care se potrivesc cel mai bine femeii trecute de 30 de ani:

1. Rochii lungi, crapate provocator - Lanvin, Emilio Pucci si Versace au raspuns provocarilor femeii de astazi si au pus la bataie rochii ultrafeminine, dar indraznete, rochii maxi, care acopera aproape tot corpul, dar vaporoase si foarte sexy, rochii cu decupaje care lasa mai mult sau mai putin sa se intrevada pielea, rochii in taieturi care iti taie respiratia. Detaliul senzual si picant al rochiilor lungi din 2010 il reprezinta crapatura laterala, pe un singur picior, dusa pana la nivelul coapsei, expunand pielea bronzata, proaspata. Materialele sunt fluide si vaporoase, de multe ori transparente, lasand sa se intrezareasca formele. Un must al rochiilor cu crapatura adanca il reprezinta pantofii sau sandalele cu toc inalt, conic sau stiletto. Rochia drapata precum cea propusa de Lanvin se numara si ea printre tendintele lui 2010.

Foto Hepta: Colectii Emilio Pucci, Lanvin, Versace

2. Rochii midi, cu un singur umar- Au mai fost si alte sezoane in care rochiile cu un singur umar au facut furori, iar moda feminina nu se dezice nici in sezonul de primavara-vara de acest trend. Rochiile pica pe umeri sic si interesant, niciodata plictisitor, iar materialele sunt lejere si fluide. Rochiile sunt simple prin croiala, de dimensiuni midi, insa culorile vii, tari vin sa contrabalanseze natura lor simpla. Umarul trebuie sa fie gol, sa expuna gratios pielea, aratand atat cat este necesar si senzual. Concluzia? Rochii practice si sexy! Si nu, nu este un nonsens.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri