Piciorul are 28 de oase, mai mult de 30 de articulații, numeroase ligamente, nervi și vase de sânge. Majoritatea sunt captive ore întregi în încălțăminte mai mult sau mai puțin confortabilă. Nici nu-i de mirare că ne dor picioarele la sfârșitul zilei, iar uscăciunea pune stăpânire pe tălpile noastre sporind disconfortul. Însă, chiar și în aceste condiții ne putem salva picoarele și să ne oferim o stare de bine... până-n vârful degetelor.

Cum să faci asta? Programul agitat ne lasă tot mai puțin timp pentru noi, astfel că alegem să facem multe tratamente de îngrijire chiar acasă, printre celelalte treburi. Pedichiura este unul dintre acestea. Ei bine, în plus, dacă vrei să-ți recapeți confortul picioarelor, îți propunem un ritual de îngrijire care să-ți aducă o senzație de ușurare.

Primul pas: înmoaie pielea uscată

Pune apă caldă într-un lighean și toarnă în ea un ceai de mentă. Adaugă în plus și câteva frunze proaspete de mentă, dacă ai la îndemână, și 3-4 felii de lămâie sau doar o mână de sare. Aceste ingredinte naturale au darul de a reduce tensiunea la nivelul picioarelor și de a înmuia foarte bine pielea uscată. Ține picioarele în aceată baie 10-15 minute și apoi scurtează unghiile după forma dorită. De asemenea, îndepărtează oja, dacă ea există și vrei să împrospătezi și apectul unghiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței GUINOT se alătură marilor branduri de frumusețe în El Studio Titulescu

Curăță pielea moartă

Masează-ți toată laba piciorului folosind un scrub și insistă pe tălpi. Masajul va stimula circulația și va relaxa picioarele, iar particulele abrazive vor curăța pielea moartă.

Când pielea este foarte uscată, adaugă acestui ritual și o pilă pentru a îndepărta celulele moarte. Pila cu cristale fine este ideală pentru a curăța perfect călcâiele și bătăturile și a lăsa tălpilele catifelate. Cât privește scrubul, poți alege unul cu cristale de zahăr, care exfoliază și luminează pielea, dar care este îmbogățit cu unt pentru a hidrata pielea în același timp. OPI Pro-spa îți răsfață picioarele ca într-un tratament de lux la salon, dar la tine acasă. La sfârșit, clătește picioarele foarte bine.”, ne sugerează Diana Marandiuc, Education Manager OPI Romania.

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare
Foto: FotoHelin /Shutterstock

Cuticule fine

Pentru a le reduce dimensiunea, te poți folosi de scrub. Ulterior poți folosi o felie de lămâie pentru a le „topi” sau înainte de a scufunda picioarele în apă, poți aplica un gel special pentru diminuarea cuticulelor. Acționează în numai 1-2 minute: scrubul și împingerea lor cu un bețișor din lemn de portocal te vor scuti de tăierea acestora.

Hidratare de zile mari

Șterge ușor picioarele, astfel încât să mai păstrezi puțin din umezeală și aplică 2-3 picături de ulei de măsline sau de ricin pe fiecare picior. Masează picioarele până când uleiul se absoarbe complet. Dacă picioarele încă mai sunt tensionate după acest festin, poți adăuga și o picătură de ulei mentolat pentru a aduce un plus de relaxare.

Confort restabilit

Ți se umflă picioarele? Trebuie să știi că umflarea picioarelor reprezintă un semn de circulație venoasă îngreunată. Sângele stagnează în picioare și apa se acumulează în țesuturi. Masajul cu o cremă oarecare, în care ai adăugat 2-3 picături de ulei de mentă sau bergamotă, și consumul unei cantități mai mari de apă, 1-1,5 litri pe zi, te vor ajuta să elimini acest disconfort. O altă soluție foarte bună este plimbarea prin apă la temperatura camerei. Umple cada pe jumătate și plimbă-te prin apă 2-5 minute.

Alungă durerile din talpă

Uneori, poate apărea în talpa piciorului o durere surdă și scâietoare. E din cauza tensiunii fasciei, membrana fibroasă, care se întinde de la arcul călcâiului până la degetul mare de la picior și are rolul propulsiei atunci când mergem. Această tensiune se poate elimina ușor rulând o minge de tenis sub picior pentru 5-10 minute și prin masajul tălpii cu o cremă. În plus, pentru a preveni această neplăcere, evită pantofii cu talpă rigidă și subțire.

Unghii îngrijite

Pedichiura înseamnă mai mult decât un lac aplicat pe unghii. Curăță de două ori pe săptămână călcâiele cu o pilă și freacă toată laba piciorului cu un scrub. De asemenea, aplică zilnic ulei sau cremă pe conturul unghiei, pentru a preveni uscarea cuticulelor. În acest fel vei avea mereu un aspect îngrijit al picioarelor.

Taie drept

Este foarte important să știi că, dacă vrei să nu mai ai probleme cu colțurile, este necesar să tai unghiile drepte și cât mai scurte. În plus, unghiile pătrate arată foarte bine. Taie unghiile imediat ce ai ieșit de la duș, pentru că fiind moi, vei evita ruperea sau exfolierea lor. Folosește o unghieră, care te va ajuta să le tai dintr-o bucată. Apoi pilește-le cu o pilă fină.

Uleiul este cheia

O dată pe săptămână, aplică ulei pe cuticule și cremă pe tălpi, apoi pune-ți șosete și stai cu ele peste noapte. Dimineață vei avea cele mai fine și catifelate picioare. Fie că folosești ulei de măsline sau unul special pentru cuticule, el va acționa ca un hidratant și tratament, făcându-le aproape invizibile, dar și fine și ușor de îndepărtat, chiar dacă sunt doar împinse. În plus, atunci când îți faci pedichiura, aplică din nou ulei pe fiecare deget și masează, apoi împinge cuticulele cu un bețișor și taie numai ce rămâne prea mare.”, recomandă specialistul OPI.

Lăcuiește-le!

După ce îndepărtezi lacul vechi de pe unghii, șterge-le cu alcool pentru a îndepărta orice urmă de grăsime și astfel, lacul va adera foarte bine. Alege un lac care se aplică ușor și care nu se întinde, pentru că astfel vei avea precizie pentru orice formă. Dar mai întâi, aplică un strat de lac incolor pentru a proteja unghia de îngălbenire, apoi aplică în două straturi culoarea dorită, așteptând cam 1-2 minute între straturi. La sfârșit, aplică un strat incolor, un top coat, pentru sigila culoarea și a aduce un plus de strălucire.

Gata, acum nu-ți rămâne decât să alegi ce sandale vei purta pentru a-ți pune în evidență picioarele de divă!

Foto fr si main: Sofia Zhuravetc /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri