27 Iunie 2022 publicat în Frumusete 16 share-uri

Aplicarea incorectă a fondului de ten și alegerea unor combinații de nuanțe greșite pot distruge un machiaj bun indiferent de brandul folosit sau de prețul produselor. De cele mai mult ori, nu produsele sunt vinovate pentru un machiaj slab, ci modalitatea în care acestea sunt aplicate.

Pentru a te bucura de rezultate cât mai frumoase, ți-am pregătit câteva secrete care îți vor transforma machiajul zilnic într-unul profesional.

Alege întotdeauna să îți pui ochii în evidență

Indiferent de culoarea și de forma acestora, optează pentru produsele care te ajută să atragi atenția asupra lor. Poți folosi un rimel pentru alungirea genelor sau, pentru un rezultat wow, poți opta pentru o pereche de gene false. Acestea te vor ajuta să completezi un machiaj, transformându-l într-unul de invidiat.

Există câteva trucuri pe care ar trebui să le cunoști înainte de a-ți achiziționa gene false. Primul și cel mai important sfat este ca banda genelor să fie una transparentă și flexibilă, deoarece acest tip de gene sunt cele mai ușor de aplicat, dar și cele mai estetice. În schimb, o bandă neagră și rigidă îți va încărca zona ochilor și te va duce într-o extremă care nu te va mulțumi deloc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Un alt sfat în acest sens este ca adezivul să fie unul negru sau transparent. Aplică adezivul doar pe baza genelor, fără să atingi firele, iar aceste două aspecte vor face diferența. Secretul constă în modalitatea aplicării (baza genelor false să fie cât mai lipită de baza genelor tale).

Mărimea adecvată ochiului tău este la fel de importantă. Spre exemplu, dacă distanța dintre ochi și sprâncene este una generoasă, poți opta pentru un model alungit, iar dacă distanța este una mică, alege cu încredere un model care să nu depășească cu mult lungimea genelor tale și care să nu fie foarte încărcat.

Alege un fond de ten potrivit nuanței și tipului tău de ten

Când te gândești la machiaj, primul produs care îți trece prin gând este fondul de ten. Acesta are cea mai mare putere de a face diferența dintre un machiaj reușit și unul mai puțin reușit. Pentru tenul uscat, cea mai bună recomandare este o formulă hidratantă, iar pentru tenul gras, o formulă fluidă și mată.

Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Atunci când decizi achiziționarea unui fond de ten, alege trei nuanțe care se potrivesc cu pielea din zona gâtului și ia o mostră pentru fiecare. Cu această modalitate nu vei da greș niciodată.

Trucul în privința fondului de ten este ca mai întâi să îl aplici cu pensula și apoi cu burețelul. Astfel, se va așeza uniform și nu există riscul de a rămâne pete sau zone cu lipsuri.

Creează un echilibru între nuanța ochilor și cea a buzelor

Este bine ca între ochi și buze să existe un echilibru, pentru a reuși să obții un rezultat cât mai spectaculos. Acest echilibru te ajută să stai departe de zona de vulgaritate și te va pune în evidență întotdeauna.

Sfatul principal este să optezi pentru o nuanță neutră a buzelor atunci când alegi culori puternice pentru machiajul ochilor, iar atunci când vrei să porți o culoare aprinsă pe buze, ar fi ideal ca ochii să fie cât mai naturali.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Dacă totuși îți dorești să porți ceva ce îți va scoate atât buzele, cât și ochii în evidență, trucul principal constă în alegerea aceluiași ton. Mai exact, dacă alegi un ton rece pentru buze, mergi în aceeași direcție și cu nuanța fardului ochilor, iar dacă preferi un ton cald, optează pentru acesta atât pentru ochi, cât și pentru buze.

Păstrează forma sprâncenelor și culoarea lor cât mai aproape de natural

Deși o bună perioadă de timp a fost în trend să ai sprâncenele cât mai pline și conturate, acum accentul este pus pe naturalețea lor. Trebuie să fii foarte atentă atunci când îți alegi nuanța. Dacă aceasta este una nepotrivită, tot machiajul va avea de suferit.

Atunci când vine vorba de formă, poți opta pentru o conturare cât mai insesizabilă, pentru că nu trebuie să atragi atenția asupra sprâncenelor, ci a zonei ochilor.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Trucul pentru sprâncene este ca nuanța produsului folosit să aibă la bază un ton rece, indiferent de culoarea părului. Acest mic detaliu te ajută să obții un look natural și luminos.

După cum ai văzut, sfaturile și trucurile de mai sus sunt detalii mici, dar care au o putere imensă în arta machiajului.

Sursa foto: Douglas Cosmetics


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri