Genetica este cheia unui păr sănătos, însă alimentația și îngrijirea de zi cu zi  îl mențin în cea mai bună formă a sa.

Află de la specialiștii El Studio Style cum o dietă echilibrată, un ritual corect și câteva produse profesionale de îngrijire iți pot face un păr de poveste.

Consumă proteine sănătoase

O dietă echilibrată este cheia unui păr și a unui scalp sănătos. Pentru că este compus în mare parte din proteine, consumă zilnic măcar 45 de grame din următoarele produse: pește, carne slabă precum cea de curcan, vită sau pui, lactate cu un conținut scăzut de grăsime,ouă și fasole, linte sau mazăre. Acestea fac bine părului, îl ajută să fie mai strălucitor și să își păstreze acel look proaspăt pe care îl iubești atât de mult.

Nu ocoli produsele cu zinc

Știai că un deficit de zinc în organism poate genera căderea părului? Iți recomandăm ca pe lângă suplimentele alimentare vegane să incluzi în alimentația ta și nuci sau migdale și să nu lași nicio zi să treacă fară să consumi legume sau fructe și să bei suficientă apă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti

Foto: De la Ekaterina Markelova /Shutterstock

Nu spăla părul în exces

Există diferite mituri despre frecvența cu care trebuie să te speli pe cap. Însă cel mai adevărat este că trebuie s-o faci atunci când acesta are nevoie. Când devine tern, nu mai strălucește și scalpul abundă în sebum. Toate acestea depind foarte mult de tipul tău de păr, de cât de des folosești produse de styling și de nivelul tău de activitate. Dacă ești o persoană energică și faci sport, este clar că pletele tale au nevoie de o curățare mai frecventă. Sau dacă ai părul foarte gras, doar dușurile zilnice te poți ajuta să iți păstrezi lookul proaspăt.

Folosește șamponul corect

Este destul de greu ca un șampon"pentru toate tipurile de par" să funcționeze la fel de bine pe orice podoabă capilară. Hairstylistii El Studio Style iți recomandă să alegi un produs specific nevoilor tale, care să targeteze exact ceea ce iți lipsește: strălucirea, volumul, poate vrei să scapi de mătreață pentru că ai un scalp sensibil, sau ai un păr foarte uscat și iți lipsește hidratarea, etc. Nu uita, produsele profesionale de îngrijire au un conținut mai bogat și mai de calitate de ingrediente, tocmai de aceea iți recomandăm să nu le ocolești.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Un păr sănătos depinde și de frecvența cu care îl tunzi

Produsele de îngrijire nepotrivite, periatul excesiv sau vopsitul cu produse prea dure pot dauna părului tău. Tocmai de aceea este important să îl tunzi rezulat, la un interval de 10-12 săptămâni, pentru a scăpa de vârfurile deteriorate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri