21 Decembrie 2020 publicat în Frumusete 15 share-uri

În timp ce pe unele femei le avantajează noua culoare și ajung să îmbrățișeze nuanțele de gri apărute în viața lor, altele caută să le mențină la distanță pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Apariția primelor fire de păr alb ne sperie și, pentru multe dintre noi, este un semn că am început să îmbătrânim. Fie că este vorba de o moștenire genetică, fie că stresul și alimentația neadecvată și-au spus cuvântul, multe femei nu se simt confortabil cu noul aspect grizonant și ar face orice ca acesta să dispară. Din fericire, există o multitudine de metode prin care poți reveni la look-ul precedent, indiferent dacă adopți variante naturale sau apelezi la vopsirea în totalitate.

În timp ce pe unele femei le avantajează noua culoare și ajung să îmbrățișeze nuanțele de gri apărute în viața lor, altele caută să le mențină la distanță pentru o perioadă cât mai îndelungată. Pentru cele din urmă, vestea bună este că au ce alege și, pentru că înțelegem această luptă, vă dezvăluim cinci procedee de succes prin care veți reuși să ascundeți rapid firele albe atât de indezirabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Șampon nuanțator

În cazul în care nu ai foarte multe fire de păr alb, poți apela cu încredere la un sampon nuantator, mai ales că acum vei găsi o gamă extrem de bogată, de la șampon cu pigment maro până la cel cu pigment roșu. Aceste produse cosmetice vor împrospăta culoarea părului și vor ascunde firele de păr albe. De asemenea, pe lângă recăpătarea strălucirii și a intensității reflexelor, părul tău se va bucura și o hrănire naturală datorită formulelor îmbogățite cu vitamine. Poți folosi astfel de produse și dacă ești blondă și vrei să scapi de reflexele gălbui care apar la câteva săptămâni după vopsire.

Spray instant

Fie că vrei să ascunzi rapid firele albe de păr sau rădăcinile crescute peste noapte, poți folosi un spray instant. Acest produs cosmetic este extrem de ușor de folosit, iar tu te vei bucura de un rezultat uniform și natural. Este perfect pentru zilele în care suntem în criză de timp și vrem să găsim o variantă optimă într-un timp relativ scurt.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Apelează la șuvițe

Chiar dacă firele albe și-au făcut apariția, asta nu înseamnă că este necesar să renunțăm în totalitate la culoarea noastră naturală. Așadar, dacă nu vrei să apelezi la o vopsea permanentă, care în timp îți va afecta structura și sănătatea părului, poți aplica tehnica șuvițelor. Pe lângă look-ul modern, optând pentru această variantă vei păstra aspectul natural al părului, îi vei conferi volum și nu va trebui să reiei procesul lunar.

Henna

Henna este folosită de secole întregi pentru pigmentarea părului și poate fi folosită cu succes și pentru acoperirea firelor albe de păr. De asemenea, aceasta este excelentă în combaterea mătreții și lasă părul mătăsos, neavând nimic chimic în compoziția ei. O poți prepara foarte ușor acasă cu următoarele ingrediente: două căni pudră de henna, zeama de la o lămâie, două linguri de iaurt și o lingură pudră de amla. Amestecă totul foarte bine într-un recipient de fier, acoperă cu un capac și lasă apoi vopseaua să stea cel puțin două ore. Pasul următorul este aplicarea vopselei naturale, pe care o vei lăsa să acționeze aproximativ șase ore și, la fel, îți vei acoperi capul pentru un rezultat perfect. La final, spală părul în mod normal, hidratează-l cu ulei de argan sau cocos și usucă-l.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Femeile care au părul blond pot opta pentru un amestec natural realizat din cocos cu lămâie, aceasta fiind una dintre cele mai bune modalități de a acoperi firele albe în mod natural. Vei avea nevoie de două linguri de ulei de cocos și o lingură de suc de lămâie. Aplică și bucură-te de magia naturii. De asemenea, un alt beneficiu pe care îl vei obține folosind această variantă este mirosul uimitor.

Accesorizează și încearcă noi coafuri

Dacă nu ai la îndemână niciuna dintre variantele descrise mai sus, îți rămâne să accesorizezi. Astfel, purtarea unei bentițe sau a unei eșarfe în păr va ascunde firele albe, iar dacă este vară poți alege o coroniță superbă. De asemenea, o altă variantă este de a alege noi coafuri, mai voluminoase, sau împletiturile boeme. Acestea sunt extrem de versatile și pot fi realizate pe toate lungimile de păr, ascunzând foarte bine firele albe.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

Firele albe fac parte din procesul natural de maturizare și nu putem face altceva decât să le acceptăm și să nu le considerăm un element al îmbătrânirii. Putem alege și varianta unei schimbări radicale de look, prin vopsirea în întregime a părului, dar sfatul nostru este să apelezi la un specialist și să nu faci pasul acesta decât după o discuție cu un hair-stylist.

Sursă foto: By Alliance Images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri