6 Noiembrie 2020 publicat în Frumusete 32 share-uri

Am adunat mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să ai un păr așa cum îți dorești, care să strălucească și să îți reflecte personalitatea în orice situație. Iată care sunt acestea:

Ar fi grozav dacă părul tău ar arăta bine în fiecare zi, însă, indiferent de tipul de păr pe care îl ai, acesta poate să arate superb și strălucitor astăzi, iar mâine să fie tern și aspru. Iar de cele mai multe ori acest lucru se rezumă la modul în care îl îngrijești, tratamentele pe care le aplici, produsele pe care le folosești și multe alte obiceiuri pe care s-ar putea să le faci în mod greșit.

Din fericire, am adunat mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să ai un păr așa cum îți dorești, care să strălucească și să îți reflecte personalitatea în orice situație. Iată care sunt acestea:

Spală-te corect pe cap

Atunci când te speli pe cap, ai grijă ca apa să nu fie foarte fierbinte, pentru a nu deteriora și mai mult firele de păr. Ține cont că spălatul pe cap îți poate afecta sănătatea firelor de păr, mai ales dacă îl tratezi termic în mod frecvent, dar și dacă ai în mod natural părul uscat.

Extrem de important este și cât de des te speli pe cap. În mod normal, e indicat să te speli pe cap de cel mult trei ori pe săptămână, respectiv de două ori, dacă ai părul foarte uscat. Folosește suficient șampon pentru a acoperi bine firele de păr. De asemenea, tratează părul cu blândețe când este ud, nu îl peria și nu îl freca excesiv cu prosopul.

Folosește produse de calitate

În mod evident, este important să folosești produse special concepute pentru tipul tău de păr. Însă, trebuie să ai grijă și la calitatea produselor pentru îngrijirea sau colorarea părului. De exemplu, în cazul șamponului și balsamului de păr, optează pentru produse care conțin cât mai puține chimicale. Sulfații și parabenii pot irita scalpul.

În cazul în care îți colorezi părul, alege o vopsea de par cu două nuanțe mai închisă sau mai deschisă decât pielea ta, pentru a obține efectul dorit și pentru ca părul tău să arate întotdeauna strălucitor. Totodată, dacă îți vopsești părul, alege un șampon care să îți protejeze culoarea pentru mai mult timp.

Aplică balsamul în mod corect

Aplicarea balsamului după ce te-ai spălat pe cap este un pas important pentru a avea un păr moale, strălucitor și mult mai ușor de coafat și descurcat. Aplică balsamul doar pe vârfurile firelor de păr sau de la jumătatea firului spre vârf, având grijă să piepteni pentru a-l distribui uniform. Lasă balsamul să acționeze pentru câteva minute înainte să te clătești.

Totuși, la fel ca în cazul spălatului pe cap, nu este absolut necesar să aplici balsam de fiecare dată. Experimentează și vezi care este varianta cea mai potrivită pentru tine.

Tunde vârfurile

Deși poate ai fi tentată să sari peste vizitele la coafor atunci când vrei să îți lași părul să crească mai lung, tunderea vârfurilor este, în schimb, extrem de importantă pentru a avea un păr sănătos și strălucitor. Astfel, pentru a preveni apariția vârfurilor despicate, ar fi indicat să îți tunzi vârfurile la fiecare șase sau opt săptămâni. Atunci când vârfurile sunt despicate, firele de păr devin mai fragile și se pot rupe mai ușor.

Așadar, un păr care arată întotdeauna fabulos depinde de modul în care îl îngriijești, cum alegi și aplici produsele preferate și protecția pe care i-o oferi atunci când stai la soare. Ține cont de sfaturile de mai sus și te vei bucura în fiecare zi de un păr care nu doar că arată bine, ci este și sănătos.

Sursă foto: By Olga Gu /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri