15 Octombrie 2020 publicat în Frumusete 5 share-uri

Bărbia dublă este un fenomen inestetic ce afectează un număr mare de persoane și poate avea diverse cauze, de la creșterea în greutate la pierderea elasticității țesuturilor odată cu înaintarea în vârstă. O postură incorectă și o anumită moștenire genetică se mai pot număra printre cauzele apariției bărbiei duble.

Există mai multe modalități de a scăpa de acest defect fizic, ce pot varia de la cele ce țin de medicina estetică la masajul facial și diverse tehnici de camuflare cu ajutorul machiajului.

Metode de remodelare a bărbiei

Dacă bărbia dublă nu este o consecință a înaintării în vârstă sau a pielii lăsate, ci a excesului în greutate ori a unei anumite moșteniri genetice, o modalitate de a scăpa de acest defect este lipoliza. Procedura non-chirurgicală constă în injectarea în zona submandibulară a unei soluții speciale care distruge țesutul gras, celulele fiind apoi eliminate prin sistemul limfatic și circulator. Rezultatele încep să se vadă după cel puțin două săptămâni, deoarece procesul de distrugere și eliminare a celulelor grase are loc în timp. Procedura ajută la eliminarea definitivă a țesutului gras din această zonă care nu va mai fi afectată pe viitor de o eventuală creștere în greutate.

Kudika Tarot

Criolipoliza este o metodă de liposucție non-invazivă care poate ajuta la reducerea depozitelor de grăsime din zona de sub bărbie. Zona este supusă unei răciri intense, care are efectul de a distruge celulele grase, ce sunt ulterior eliminate în mod natural de organism. Este nevoie, însă, de o perioadă de până la trei luni pentru ca depozitele de grăsime să fie eliminate.

Liposucția clasică constă în eliminarea prin aspirare a micilor depozite de grăsime din zona de sub bărbie. Este o intervenție chirurgicală invazivă și necesită anestezie locală, dar nu și spitalizare.

În cazul în care bărbia dublă este o consecință a înaintării în vârstă - la persoanele de peste 50 de ani - sau a pielii lăsate, cu sau fără țesut adipos, medicul poate efectua un mini-lifting. Procedura este una chirurgicală, care lasă în urmă mici cicatrice în spatele urechilor, iar vindecarea durează cel puțin o săptămână.

Citeste si:
Extindere de spațiu și de servicii la Atelierul de Slăbit din AFI...
Extindere de spațiu și de...

Nu în ultimul rând, bărbia dublă poate fi corectată cu ajutorul injecțiilor cu acid hialuronic, o procedură care poate să restructureze ovalul feței.

Gimnastica facială

Aceasta este o bună metodă pentru creșterea fermității pielii feței și a gâtului. Anumite exerciții simple te pot ajuta să previi instalarea bărbiei duble, cu condiția să le faci zilnic.

Din poziția în picioare sau așezat, cu spatele drept, întoarce capul spre dreapta, rămâi nemișcată timp de cinci secunde, revino la poziția de plecare și fă același lucru în partea stângă. Repetă de zece ori pentru fiecare parte.

Un alt exercițiu pentru prevenirea bărbiei duble constă în scoaterea limbii afară cât de mult posibil și zâmbitul în exces, astfel încât pielea din zonă să fie întinsă la maximum. Se repetă mișcarea de zece ori.

Un alt exercițiu simplu este următorul: stai cu coatele pe genunchi și sprijină bărbia în palmele împreunate (mâinile să înconjoare ovalul feței). Apasă capul în palme timp de 10-20 de secunde și repetă de zece ori, zilnic.

Masajul gâtului

Această procedură simplă contribuie la stimularea circulației sângelui și la tonifierea țesuturilor. Poți apela la un maseur profesionist, dar poți să te masezi și singură. Fă mișcări de masaj de sus în jos, fără să apeși în mod exagerat și folosește o cremă specială pentru sporirea fermității și elasticității pielii.

Dacă bărbia dublă este deja instalată, este necesară o cremă tratament cu efect de drenare, care combate pierderea fermității pielii și are efect de lifting.

Apa foarte rece are efect de stimulare a circulației sângelui, așa că poți profita de timpul petrecut la duș, dimineața, pentru a face un mic masaj al gâtului.

Machiajul

Este o metodă bună de camuflare a bărbiei duble, cu condiția ca acesta să nu fie prea accentuat. Este vorba despre tehnica de conturare, respectiv folosirea unei pudre de o nuanță mai închisă decât cea naturală a pielii, mată, care să creeze un efect optic. Se trasează un V, o linie care începe de sub urechi și merge spre bărbie, cu ajutorul pudrei mai închise și se estompează totul cu gesturi care coboară spre gât. Forma în V astfel creată va avea efect de subțiere a feței.

Zona gâtului este, în general, partea cea mai neglijată în rutina de îngrijire zilnică. Pentru a evita instalarea bărbiei duble, pe măsură ce înaintezi în vârstă, este important să folosești zilnic măsuri preventive. În funcție de cauzele apariției bărbiei duble, alege metoda pe care o consideri cea mai potrivită pentru tine, favorizând, pentru început, procedurile non sau minim invazive.

Sursa foto: Photo by Pixabay from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri