12 Decembrie 2019 publicat în Frumusete 24 share-uri

Ridurile...Veșnica problemă a femeilor și a bărbaților deopotrivă. Ridurile pot fi o parte naturală a procesului de îmbătrânire, dar asta nu înseamnă că sunt de neoprit. Potrivit specialiștilor, nu trebuie să fim disperați în momentul în care observăm acea cută minusculă care apare în timpul unui selfie! Descoperirea primului rid poate crea panică, dar nu vă faceți griji. Contrar opiniei populare, apariția ridurilor nu este imposibil de tratat sau de prevenit.

În primul rând, ce sunt ridurile cu adevărat? Sunt cute sau caneluri ale pielii, care încep ca linii fine, înainte de a se adânci în timp. Ele se formează cel mai rapid în părțile feței pe care le folosești cel mai mult – sunt așa numitele riduri de expresie. Nu toate ridurile sunt egale și pot fi clasificate drept dinamice sau statice. Ridurile dinamice se formează în timp, din mișcări musculare repetate, cum ar fi zâmbetul sau râsul. Între timp, ridurile statice sunt cauzate de factori de mediu și de stil de viață, cum ar fi fumatul sau expunerea la soare. În plus, după vârsta de 20 de ani, corpul tău produce mai puțin colagen în fiecare an. În timp, acest lucru vă face pielea mai subțire și mai fragilă. Epuizarea grăsimilor, diminuarea funcționării colagenului și a elastinei și mișcarea repetitivă a mușchilor contribuie și la apariția ridurilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Vești bune

De asemenea, un bronz ar putea părea sănătos pe termen scurt, dar nu este chiar atât de grozav pentru pielea ta pe termen lung. 80% din semnele de îmbătrânire facială vizibile sunt cauzate în principal de expunerea la UV. Lumina soarelui conține raze UVA și UVB - prima cauzează îmbătrânirea foto prin pătrunderea profundă în pielea ta. Razele UVA deteriorează țesuturile conective formate din fibre de colagen și elastină, care conferă pielii tăria și rezistența. Fără ele, pielea ta devine mai susceptibilă la riduri.

Genetica stabilește dacă sunteți predispuși la linii fine, așa că uitați-vă la părinți pentru a afla...de unde veți avea riduri mai târziu, sau de unde le aveți deja.  Veștile bune? Puteți încetini apariția ridurilor cu obiceiurile potrivite de îngrijire a pielii și a stilului de viață. Dar și cu anumite terapii și proceduri despre care știu cel mai bine să vorbească medicii. “Terapiile antiaging se referă atât la produse sau scheme de tratament specifice, cât și la stilul de viaţă, care cumulate încetinesc procesul general de îmbătrânire. Ca tipuri de terapii, se poate vorbi despre proceduri chirurgicale (invazive) și proceduri non-chirurgicale, acestea din urmă având ca avantaje prevenția îmbătrânirii și un risc minim de complicații”, spune Dr. Adrian Alexandru, Medic Primar cu specializare în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și Doctor în Științe Medicale.

Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

“Fețele” acidului hialuronic

 „Ca tipuri de terapii, se poate vorbi despre proceduri chirurgicale (invazive) și proceduri non-chirurgicale, acestea din urmă având ca avantaje prevenția îmbătrânirii și un risc minim de complicații”, mai adaugă medicul estetician. Desigur, mulți se întreabă de ce e necesar, totuși, un tratament al ridurilor? “Pentru că este important sa facem preventia procesului de imbatranire si sa nu ne pierdem prospetimea tineretii. Pentru că tratarea ridurilor este eficientă, ușoară, fără inconveniente și pentru că îți oferă tot ce îți doreai într-un timp scurt”, mai subliniază Dr. Adrian Alexandru.

E adevărat că, în general, unora le este teamă de tratamentele pentru riduri, pe motivul că se bazează pe injectări. Dar tot Dr. Adran Alexandru explică de ce nu e loc de pentru teamă, deoarece, dacă e să vorbim pe bune, toate tratamentele au riscuri și posibile complicații. „În arsenalul tratamentelor estetice, tratamentele injectabile făcute de un profesionist sunt cu riscuri minime, chiar zero”. Ce se folosește în acest arsenal de tratamente ale ridurilor? Acidul hialuronic și toxina botulinică, dar nu amândouă deodată! “Pentru ridurile dinamice, cele determinate de mișcare, se preferă botoxul, iar pentru ridurile statice, cele care sunt evidente și în statică, se folosește acidul hialuronic. Acidul hialuronic este folosit cu predilecție în etajele faciale mediu și inferior, iar toxina botulinică, în etajul superior facial”, explică Dr. Adrian Alexandru. Cum acționează cele două? Potrivit Dr. Adrian Alexandru, cu ajutorul acidului hialuronic, în funcție de cum este prelucrat putem trata fata in intreagime! Exista mai multe feluri de acid hialuronic: acid hialuronic soft, foarte delicat, cu care se realizeză o hidratare, acid hialuronic mediu ca densitate - concentrație cu care umplu niște șanțuri ale feței și acidul hialuronic intens prelucrat, cu care se face volumizarea. Astfel, fiecare rid, fiecare șanț, fiecare pierdere de volum are acidul hialuronic cumva dedicat.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema

Cât de folositor este acidul hialuronic

Potrivit medicului estetician, contraindicațiile după injectări cu toxină botulinică, ori cu acid hialuronic, sunt tratamentele cu antiinflamatoare nesteroidiene, tratamentele locale cu căldură, efortul fizic intens, sauna. Toate acestea induc un risc crescut de echimoze. De asemenea e necesară toaleta locală cu apă rece. În plus, mare atenție: fără aplicații de farduri sau alte creme, pentru a elimina riscul infecțiilor. În cazul injectării de acid hialuronic, se adaugă acestor contraindicații și masajul intens.

Povestea unui chip fără riduri capătă accente interesante. În sensul că unii condamnă acidul hialuronic, fără a ști cât de  folositor este. “Acidul hialuronic este un produs natural. Și bineînțeles că se resoarbe!”, explică Dr. Adrian Alexandru. “Materialele actuale sunt făcute în așa fel încât resorbția să fie uniformă”. Cât de repede se metabolizează acest acid hialuronic?  Variază foarte mult, în funcție de reactivitatea persoanei, așa cum evidențiază medicul estetician. O persoană care face foarte mult sport, o persoană care nu se hidratează foarte bine, o persoană care sta foarte mult la soare etc., va avea necesități mai crescute de acid hialuronic. „Dar media de rezistență este undeva cam la un an de zile”.
Deci veștile sunt bune: ridurile, chiar și cele mai fine, pot fi tratate! Desigur, cu o doză mare de profesionalism, în primul rând. Dr. Adrian Alexandru este de părere că putem fi aproape de visul omenirii de a rămâne într-o perpetuă tinerețe. Prin adoptarea măsurilor de prevenție a îmbătrânirii premature și apelând la specialiști atunci când e nevoie de corectarea semnelor existente.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

*** 

Dr. Adrian Alexandru

Medic Primar Chirurgie Plastica Microchirurgie Reconstructiva

Doctor in Stiinte Medicale

Asistent Universitar UMF Carol Davila Bucuresti

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Adrian Alexandru MD, PhD

Senior Physician Plastic and Reconstructive Surgery

University Assistant

Carol Davila University of Medicine and Pharmacy

Emergency University Hospital Bucharest

Foto articol: By Geinz Angelina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri