5 Noiembrie 2019 publicat în Frumusete 8 share-uri

Care sunt principalele motive pentru care anumite culori ale ochilor sunt considerate mai atractive decât altele?

Ochii rămân una dintre trăsăturile esențiale atunci când descriem fizicul unei persoane. În funcție de cultură, personajele din media, cât și factorul genetic, anumite culori sunt mai atractive decât altele în diverse părți ale lumii.

Un research realizat de optica Videt arată care sunt cele mai căutate culori de ochi pe Google în România, pâna la care sunt cele mai cumpărate culori de lentile estetice pentru modificarea culorii irisului, dar mai ales care sunt motivele principale pentru care anumite culori sunt considerate atractive în rândul românilor, iar altele nu.

Cele mai căutate culori de ochi în România

Se spune că “ochii sunt oglinda sufletului”, o metaforă care în timp a generat multe articole și liste informative despre ce trăsături de personalitate sau abilități ne sunt reprezentative, în funcție de culoarea ochilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Fie că sunt sau nu oglinda sufletului, culoarea ochilor spune o poveste și determină comportamente.

Același research ne arată că, în Romania, căutările pe Google relevă că pe primul loc în topul celor mai căutate culori de ochi se află ochii albaștri, urmați îndeaproape de cei verzi, căprui deschis și negrii.

Aceste căutări sunt puternic corelate cu tendințele în materie de achiziție a lentilelor de contact, unde Alexandru Alecu, CEO Videt.ro, transmite ca în top-ul celor mai achiziționate lentile colorate găsim cele lentilele verzi, cele albastre și pe cele gri.

Foto: By Kichigin /Shutterstock

Achiziționarea lentilelor colorate a devenit un trend în rândul a tot mai mulți tineri români care își doresc schimbări de look. Publicul care apelează la acest produs estetic s-a mărit.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Caria dentară – ce este și cum se tratează MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Tot într-un număr mare se află și cei care optează pentru lentile colorate cu dioptrie, opțiunea fiind atractivă în special pentru cei care deja poartă lentile de vedere și sunt obișnuiți cu procesul de întreținere și curățare al acestora. La acest număr se alătură și purtătorii de ochelari, care testează această variantă pentru ocazii speciale, și nu numai.

Pentru că cererea de lentile colorate a crescut pe piața românească, iată trei factori care explică atracția pentru anumite culori și psihologia din spatele clientului care optează pentru acest produs estetic.

Printre motivele pentru care suntem atrași de unele culori de ochi, se numără faptul că:

Sunt culori rare

Conform World Atlas, aproximativ 79% din populația lumii are ochii căprui închis, ceea ce o face cea mai comună culoare de ochi din lume.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

În ordine descrescătoare se poziționează cei albaștri, cu un procent de 8-10%, urmat de nuanțele deschise de căprui sau căprui-verde care reprezintă 5% din populația globului și printre cele mai rare culori, ochii verzi, care reprezintă doar 2% din cele 7 miliarde ale lumii.

Cu toate acestea, în topul celor mai rare culori care reprezintă <1% din populație se află nuanțele de gri și violet, cea din urmă fiind culoarea faimoasă care a făcut-o cunoscută pe actriția Elizabeth Taylor.

În România, clasarea culorilor de ochi nu diferă radical comparativ cu statisticile globale. Puțin peste jumătate din populația țării are ochii căprui, motiv pentru care nuanțele deschise, fie albastre sau verzi, rămân și pe teritoriul țării culorile râvnite de către cei care cochetează cu lentilele de contact colorate.

“Dintre cei care opteză pentru un look îndrăzneț, majoritatea sunt clienți cu ochii căprui închis sau nuanțe similare, care își doresc să îți schimbe look-ul temporar, cu o culoare complet diferită de cea naturală sau vor să-și pună în evidență culoarea pe care o au deja”, ne mai transmite Alexandru Alecu.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Foto: By Kotin /Shutterstock

Opțiunea cea mai populară este reprezentată de lentilele de contact în nuanțe albastre sau verzi, de la un aspect natural la cele ușor excentrice. Acest comportament poate fi identificat și la nivel global.

Într-un sondaj online, AllAboutVision a întrebat cititorii care este culoarea de ochi pe care o consideră cea mai atrăgătoare. Iată preferințele, de la cele peste 66.000 de răspunsuri obținute:

  • Ochii verzi: 20,3%
  • Ochii albaștri deschis: 16,9%
  • Ochii căprui deschis: 16%
  • Ochii albastru închis: 15,2%
  • Ochii gri: 10,9%
  • Ochii de chihilimbar: 7,9%
  • Ochii mov: 6,9%
  • Ochii căprui închis: 5,9%

Așadar, din opțiunile votate putem trage concluziona că o parte din atracția pentru ochii verzi poate fi datorată rarității lor.

“Cu toate că statisticile existente privind distribuția culorilor de ochi la nivelul României sunt greu de verificat, mai multe surse pun prevalența ochilor verzi la 2% pe plan mondial.”, afirmă Alexandru Alecu.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri