5 Noiembrie 2019 publicat în Frumusete 8 share-uri

Care sunt principalele motive pentru care anumite culori ale ochilor sunt considerate mai atractive decât altele?

Ochii rămân una dintre trăsăturile esențiale atunci când descriem fizicul unei persoane. În funcție de cultură, personajele din media, cât și factorul genetic, anumite culori sunt mai atractive decât altele în diverse părți ale lumii.

Un research realizat de optica Videt arată care sunt cele mai căutate culori de ochi pe Google în România, pâna la care sunt cele mai cumpărate culori de lentile estetice pentru modificarea culorii irisului, dar mai ales care sunt motivele principale pentru care anumite culori sunt considerate atractive în rândul românilor, iar altele nu.

Cele mai căutate culori de ochi în România

Se spune că “ochii sunt oglinda sufletului”, o metaforă care în timp a generat multe articole și liste informative despre ce trăsături de personalitate sau abilități ne sunt reprezentative, în funcție de culoarea ochilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sigrid Ștefan povestește despre Cremooza, un magazin online ce oferă o experiență inedită iubitoarelor de skincare și make-up RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Fie că sunt sau nu oglinda sufletului, culoarea ochilor spune o poveste și determină comportamente.

Același research ne arată că, în Romania, căutările pe Google relevă că pe primul loc în topul celor mai căutate culori de ochi se află ochii albaștri, urmați îndeaproape de cei verzi, căprui deschis și negrii.

Aceste căutări sunt puternic corelate cu tendințele în materie de achiziție a lentilelor de contact, unde Alexandru Alecu, CEO Videt.ro, transmite ca în top-ul celor mai achiziționate lentile colorate găsim cele lentilele verzi, cele albastre și pe cele gri.

Foto: By Kichigin /Shutterstock

Achiziționarea lentilelor colorate a devenit un trend în rândul a tot mai mulți tineri români care își doresc schimbări de look. Publicul care apelează la acest produs estetic s-a mărit.

Maria Daud - “MoonGlow a crescut frumos, a crescut organic și prin educație” Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din Europa O Românie unită pentru educația copiilor noștri

Tot într-un număr mare se află și cei care optează pentru lentile colorate cu dioptrie, opțiunea fiind atractivă în special pentru cei care deja poartă lentile de vedere și sunt obișnuiți cu procesul de întreținere și curățare al acestora. La acest număr se alătură și purtătorii de ochelari, care testează această variantă pentru ocazii speciale, și nu numai.

Pentru că cererea de lentile colorate a crescut pe piața românească, iată trei factori care explică atracția pentru anumite culori și psihologia din spatele clientului care optează pentru acest produs estetic.

Printre motivele pentru care suntem atrași de unele culori de ochi, se numără faptul că:

Sunt culori rare

Conform World Atlas, aproximativ 79% din populația lumii are ochii căprui închis, ceea ce o face cea mai comună culoare de ochi din lume.

11.11 2022: De ce această zi reprezintă cel mai puternic Portal Magic al Manifestării din întreg secolul curent Ediția a șasea a elefantFest va avea loc în perioada 24-30 octombrie și reunește la start 50 dintre cele mai importante edituri Adrian Păunescu: Repetabila povară

În ordine descrescătoare se poziționează cei albaștri, cu un procent de 8-10%, urmat de nuanțele deschise de căprui sau căprui-verde care reprezintă 5% din populația globului și printre cele mai rare culori, ochii verzi, care reprezintă doar 2% din cele 7 miliarde ale lumii.

Cu toate acestea, în topul celor mai rare culori care reprezintă <1% din populație se află nuanțele de gri și violet, cea din urmă fiind culoarea faimoasă care a făcut-o cunoscută pe actriția Elizabeth Taylor.

În România, clasarea culorilor de ochi nu diferă radical comparativ cu statisticile globale. Puțin peste jumătate din populația țării are ochii căprui, motiv pentru care nuanțele deschise, fie albastre sau verzi, rămân și pe teritoriul țării culorile râvnite de către cei care cochetează cu lentilele de contact colorate.

“Dintre cei care opteză pentru un look îndrăzneț, majoritatea sunt clienți cu ochii căprui închis sau nuanțe similare, care își doresc să îți schimbe look-ul temporar, cu o culoare complet diferită de cea naturală sau vor să-și pună în evidență culoarea pe care o au deja”, ne mai transmite Alexandru Alecu.

2023 are tema energetică a lui 7! Este o Poartă divină către Sine (anul Devenirii), un an despre TINE și decodificarea misiunii Sufletului tău Editura Librex lansează ,,Primul minut“, cel mai valoros ghid pentru o comunicare clară și concisă la locul de muncă Sfântul Luca, doctorul fără de arginți: Toţi ne ieşim din fire când suntem jigniţi, dar aşa Se purta Hristos când îl vorbeau de rău?

Foto: By Kotin /Shutterstock

Opțiunea cea mai populară este reprezentată de lentilele de contact în nuanțe albastre sau verzi, de la un aspect natural la cele ușor excentrice. Acest comportament poate fi identificat și la nivel global.

Într-un sondaj online, AllAboutVision a întrebat cititorii care este culoarea de ochi pe care o consideră cea mai atrăgătoare. Iată preferințele, de la cele peste 66.000 de răspunsuri obținute:

  • Ochii verzi: 20,3%
  • Ochii albaștri deschis: 16,9%
  • Ochii căprui deschis: 16%
  • Ochii albastru închis: 15,2%
  • Ochii gri: 10,9%
  • Ochii de chihilimbar: 7,9%
  • Ochii mov: 6,9%
  • Ochii căprui închis: 5,9%

Așadar, din opțiunile votate putem trage concluziona că o parte din atracția pentru ochii verzi poate fi datorată rarității lor.

“Cu toate că statisticile existente privind distribuția culorilor de ochi la nivelul României sunt greu de verificat, mai multe surse pun prevalența ochilor verzi la 2% pe plan mondial.”, afirmă Alexandru Alecu.

Rugăciunea în boală: Un părinte de la muntele Athos ne învață să adresăm aceste 3 cuvinte lui Dumnezeu atunci când ne confruntăm cu o boală și apoi să ne încredințăm medicilor 8 noiembrie - Lună plină Sângerie și Eclipsă Totală de Lună în Taur – eveniment astral cu forță! Lecțiile Viitorului încep în prezent. Răsturnări karmice și restructurări de destin Arctic dotează cu electrocasnice secția de Nefrologie Pediatrică a Institutului Fundeni, Spitalul Municipal Moreni, două ONG-uri și o școală

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri