21 Septembrie 2016 publicat în Frumusete 1 share-uri

Medicul specialist ortodont aduce in discutie cele mai frecvente trucuri de albire a dintilor la domiciliu si ne spune daca reusesc ele sa aduca aceleasi rezultate ca cele obtinute pe scaunul medicului specialist.

Produsele de albire din comert

Parerile medicilor sunt impartite cu privire la eficacitatea produselor de albire disponibile in comert. In orice caz, cele sub forma de benzi sunt de evitat, deoarece nu distribuie pasta de albire uniform. Dintii sunt, de obicei mai putin albi in apropierea liniei gingiei, loc in care benzile nu pot ajunge. In schimb, utilizarea produselor sub forma de gel poate fi mai potrivita.

Uleiul de cocos

Foto: Africa Studio / Shutterstock

O alta metoda controversata de albire a dintilor o reprezinta clatirea cavitatii bucale cu ulei de cocos. Conform „tratamentului”, uleiul de cocos trebuie tinut in gura timp de 20 de minute pe zi, de preferinta, dimineata inainte de a manca, pentru a ajuta la eliminarea placii si bacteriilor din gura. Uleiul de cocos s-a fost dovedit eficient impotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care contribuie la aparitia de carii si boli gingivale, astfel incat poate aduce beneficii sanatatii orale, insa nu exista dovezi stiintifice potrivit carora ar avea si un efect de albire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Caria dentară – ce este și cum se tratează

Pastele de dinti cu efect de albire

“Aceste produse disponibile in comert nu contin substante chimice cu efect decolorant, ci doar particule abrazive care indeparteaza depunerile superficiale de pe dinti, facandu-i sa para o nuanta mai albi, asa cum se intampla si cu periajul profesional si air-flow-ul”, explic doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont.

Asadar, diferitele „tehnici” de albire a dintilor folosite la domiciliu aduc rareori rezultatele dorite, iar in unele cazuri aceste tratamente facute dupa ureche pot afecta in mod negativ dintii si gingiile. Medicii specialisti subliniaza faptul ca sanatatea danturii poate fi asigurata in primul rand printr-o buna igienta dentara, prin vizite regulate la stomatolog si, odata, la 6 luni cu un detartraj si periaj profesional.

Clinica Orto-Implant Expert

www.ortoimplant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri