21 Septembrie 2016 publicat în Frumusete 1 share-uri

Medicul specialist ortodont aduce in discutie cele mai frecvente trucuri de albire a dintilor la domiciliu si ne spune daca reusesc ele sa aduca aceleasi rezultate ca cele obtinute pe scaunul medicului specialist.

Din dorinta de a obtine zambetul alb si stralucitor de Hollywood, tot mai multe persoane apeleaza la diferite metode, unele dintre ele controversate, de albire a dintilor la domiciliu.

Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodont, aduce in discutie cele mai frecvente astfel de trucuri, fie ca este vorba de tratamente sau alimente cu efecte miraculoase, si ne spune daca reusesc ele sa aduca aceleasi rezultate ca cele obtinute pe scaunul medicului specialist.

Dintii albi reprezinta un semn al sanatatii si al unei bune igiene personale si sunt, de asemenea, esentiali pentru a avea un zambet frumos. Este de inteles, prin urmare, de ce diferite „trucuri” de albire a dintilor la domiciliu, cum ar fi preparea a diferite paste cu bicarbonat de sodiu sau, pur si simplu, consumul anumitor alimente au devenit atat de populare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Caria dentară – ce este și cum se tratează

„Cei care vor sa isi albeasca dintii acasa trebuie sa fie constienti, insa, ca niciuna din metodele care pot fi aplicate la domiciliu nu vor aduce aceleasi rezultate precum un serviciu de albire profesionala, insa uneori poata fi observata o usoara albire a danturii. Indiferent de metoda aleasa, este esential ca inainte de aplicare aceasta sa fie discutata cu medicul dentist, pentru a avea siguranta ca nu vor fi deteriorati dintii”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

Combinatia dintre bicarbonatul de sodiu si lamaie

Aceasta pare a fi una dintre cele mai populare metode de albire a dintilor la domiciliu, fiind recomandata in diferite articole pe internet. Din pacate, atentioneaza medicii, repetat prea des tratamentul poate afecta smaltul dentar.

„In acest caz efectul de albire este, de fapt, unul abraziv, determinat de particulele de bicarbonat de sodiu, care indeparteaza depunerile superficiale de pe suprafata dintilor. Orice acid, inclusiv acidul citric din lamaie, este daunator dintilor, deoarece scoate calciul din smaltul dentar, facandu-l mai poros si mai sensibil la carie, crescand si sensibilitatea dentinara la persoanele predispuse la aceasta. Asadar, perierea cu lamaie este nerecomandata de catre medicii stomatologi”, spune doamna doctor ortodont.

Cei care sunt ingrijorati cu privire la deteriorarea smaltului dintilor au la dispozitie, insa, solutii mai putin agresive.

Fructele si legumele

Pe langa faptul dovedit ca sunt delicioase, se crede despre capsuni ca pot ajuta la albirea dintilor datorita a doua elemente importante pe care le contin: enzima numita acid malic si vitamina C. Astringentul gasit in capsuni ajuta la indepartarea petelor de pe suprafata dintilor, in timp ce vitamina C spala placa bacteriana, o retea de proteine, aderenta de suprafata dintelui, ce contine bacterii si zaharuri.

Multe persoane sunt de parere ca si fructele si legumele mai tari, precum marul, respectiv telina si morcovii pot avea efect de albire a dintilor, comportandu-se ca o „periuta” de dinti naturala. „Intr-adevar, mestecarea lor indeparteaza excesul de alimente si bacteriile din cavitatea bucala. Merele contin si ele acid malic, substanta intalnita si in capsuni (si in produsele pentru albirea dintilor), care poate indeparta petele superficiale si depunerile intalnite la suprafata dintilor prin accelerarea productiei de saliva. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne asteptam la rezultatele remarcabile in ceea ce priveste albirea”, spune doamna doctor Mihaela Dan.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri