3 Decembrie 2015 publicat în Frumusete 23 share-uri

Pentru a pune la punct un plan eficient de ingrijire anti-aging a pielii, pe langa adoptarea unor obiceiuri sanatoase, este nevoie sa renunti la cateva produse cosmetice pe care le-ai folosit pana in prezent. Iata cateva dintre acestea:

4. Produsele de curatare a pielii pe baza de sapun

Foto: Goodluz / Shutterstock.com

Produsele de curatare obisnuiti, cum ar fi sapunurile sau spumele de curatare bogate in surfactanti, sunt mult prea agresive pentru tenul matur, indepartand odata cu impuritatile si uleiurile naturale care se gasesc la suprafata pielii si care ii mentin elasticitatea. Acest lucru determina in timp o uscare a pielii si o scadere a elasticitatii, care pot favoriza aparitia ridurilor. Acestea ar trebui inlocuite cu produse de curatare blande, pe baza de ulei, care sa nu faca spuma (lipsita deci de surfactanti), cu un efect emolient si o formula intens hidratanta. Alege produse de curatare ce contin ulei de cocos, ulei de masline, ulei de argan sau alte uleiuri vegetale cu efect hidratant si rejuvenant.

5. Lotiunile tonice pe baza de alcool

Majoritatea lotiunilor tonice existente pe piata sunt pe baza de alcool, destinate tenului gras, cu tendinte acneice. Acestea insa inlatura pelicula de uleiuri naturale existenta la suprafata pielii, transformand tenul normal intr-un ten uscat; pielea matura are o nevoie suplimentara de hidratare, pentru ca se deshidrateaza mult mai usor decat pielea tanara, asa ca dupa curatare, in loc de lotiune tonica pe baza de alcool ar trebui folosit un ser sau un gel bogat in acid hialuronic. Exista in comert si lotiuni tonice fara alcool in compozitie, insa cu extracte de naturale de plante si vitamine, indicate chiar in cazul tenului sensibil si uscat, revigorand si calmand in mod delicat pielea si eventualele iritatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

de Ramona A.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri