23 Iunie 2022 publicat în Familie 21 share-uri

Dacă îți place să pleci în vacanță cu mașina, fie că vorbim de o distanță rutieră mai lungă în țara noastră, fie că te gândești la câteva ore bune de condus spre o plajă din Grecia, de exemplu, este foarte important să ții cont de toate aspectele esențiale, pentru ca cei mici să aibă parte de o călătorie cât mai liniștită spre destinația aleasă.

Vor fi și momente de nerăbdare, plictiseală sau disconfort pe drum, iar în rândurile de mai jos vei găsi câteva idei pentru a depăși cât mai repede fiecare astfel de moment.

 

Organizează-ți potrivit mașina

Trebuie să ții cont cât mai bine de organizarea bagajelor și lucrurilor în mașină. Astfel spus, poți apela la tot felul de organizatoare pentru scaunele din spate, dar și pentru portbagaj. Ține lucrurile esențiale, precum pampers, șervețelele umede sau unele jucării preferate de cei mici, cât mai la îndemână, în așa fel încât să eviți să scotocești prin ghiozdan în timpul mersului sau să fie necesar să te oprești din condus.

Din mașină nu trebuie să lipsească o pungă pentru gunoi care să se poate etanșa, pentru a evita mirosurile neplăcute până la următoarea oprire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să petreci Paștele în Grecia? Iată cele mai bune oferte Cele mai încurajatoare citate despre succes Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu!

Până să pleci la drum, dincolo de grija reviziei mașinii cu care pleci, nu uita de și de alte aspecte importante, precum parasolarele pentru geamurile laterale. Evită pe cât posibil stresul termic din mașină.

 

Distrage-le atenția de la drum

Cât timp copiii dorm, lucrurile sunt ceva mai simple, însă în situațiile când sunt activi ai o misiune mai dificilă, însă nu imposibil de realizat. Ai în vedere faptul că oboseala însoțită de lipsa somnului pot fi foarte neplăcute atât pentru tine, cât și pentru copil. Încearcă, pe cât posibil, să pleci la drum în momentul în care știi că se apropie rutina lui de somn, nu când vrei tu. Legănatul asigurat de mașină, cel mai probabil va fi benefic pentru inducerea lui în somn.

De cele mai multe ori, păstrarea atenției și ocuparea timpului nu funcționează întotdeauna într-un singur mod, așadar este bine să te pregătești cu mai multe opțiuni pentru cei mici. 

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Jucăriile interactive sunt cele mai la îndemână soluții, însă mai poate fi vorba și de citirea unor cărți cu povești sau redarea unor cărți audio în boxele mașinii. De asemenea, un timp moderat petrecut pe telefon, vizionând desenele preferate, poate fi o alternativă. Totodată, stai cât mai mult de vorbă cu copiii. Practic, atât timp cât conduce altcineva, alege să le fii un adevărat partener în distracția lor din mașină.

 

Oprește-te după 2-3 ore de condus

Copiii au mare nevoie să se dezmorțească pe parcursul unui drum lung, așadar la cel mult 3 ore de condus va fi necesară o pauză de măcar 15 minute. În plus, mai ales dacă vorbim de un bebeluș, este indicat să fie hrănit într-o astfel de pauză.

Dincolo de mâncare și alte nevoie fiziologice, este foarte probabil ca cel mic să ai aibă și ceva energie, mai ales dacă până atunci a și dormit. Este un foarte bun moment să vă dezmorțiți împreună prin câteva exerciții simple și distractive sau poate este timpul să scoți un pic trotineta din portbagaj.

Această pauză este binevenită pentru toți pasagerii și este ideal să profite toți de ea, deoarece opririle multe și scurte, fără a fi cu adevărat necesare, pot fi confuzante și deranjante pentru copii.

Să pleci la drum lung cu mașina împreună cu copiii implică tot felul de momente pe care le vei depăși cu aceste sfaturi și, bineînțeles, cu multă răbdare din partea ta.

 

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri