Odată cu înaintea în vârstă, apar diverse probleme de sănătate fizică sau mentală. Pensionarea în sine poate fi un factor de stres pentru mulți vârstnici obișnuiți cu activitate profesională constantă. Este important să nu ignori simptomele niciunei afecțiuni și să faci tot posibilul să le previi. Află din articolul nostru câteva opțiuni de îngrijire a vârstnicilor care au nevoie de ajutorul tău.

Îngrijirea seniorilor semi-independenți - Sfaturi și recomandări

Un vârstnic are nevoie de îngrijire specială nu doar atunci când a fost diagnosticat deja cu o afecțiune precum Alzheimer sau demență, ci chiar dinainte ca situația să se agraveze atât de tare. Căminul de bătrâni Triumph Residence oferă asistență seniorilor care se simt copleșiți de îndeplinirea sarcinilor casnice, care până atunci nu puneau probleme. Sarcini precum schimbarea lenjeriei de pat sau spălarea rufelor vor fi preluate de o echipă de profesioniști, astfel încât fiecare rezident să se poată bucura de pace și liniște.

Semnalele de alarmă la care trebuie să fii atent pentru a-ți da seama că bunicul sau bunica ta are nevoie de asistență constantă din partea unor profesioniști sunt următoarele:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos
  • Neglijarea igienei personale și a locuinței
  • Accidentele repetate (ex.: căzături în casă și în afară)
  • Deficiențe de memorie pe termen scurt
  • Deplasarea cu dificultate
  • Izolarea de membrii familiei, evitarea contactului cu exteriorul

Nu ignora astfel de simptome deoarece pot cauza afecțiuni precum depresie, demență sau chiar declanșarea unor boli grave precum diabetul. În special dacă timpul nu îți permite să te ocupi în permanență de seniorul drag din viața ta, nu ezita să apelezi la oameni cu o experiență vastă în domeniul îngrijirii lor - atât pe plac fizic, cât și psihic.

Care sunt nevoile seniorilor semi-independenți și cum pot fi îndeplinite

Pe lângă dificultățile apărute în executarea sarcinilor casnice, problemele la deplasare pot marca deja apariția unor complicații mult mai grave. Un cămin de bătrâni privat oferă asistență medicală 24/7 și este în legătură constantă cu specialiști precum: kinetoterapeut, psihiatru sau medici generaliști. În cazul afecțiunilor precum incontinența urinară - cea mai frecvent întâlnită problemă a bătrâneții - este important ca seniorul să se simtă îngrijit și tratat cu compasiune, astfel încât sentimentul de rușine pe care îl poartă să se diminueze considerabil.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Dacă este vorba despre recuperarea postoperatorie sau în urma unui accident cardiovascular, nevoile seniorului sunt sporite și necesită asistență profesionistă. Același lucru se aplică și în cazul parezelor, paraliziilor sau persoanelor cu membre amputate. Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci într-o astfel de situație este să-l încredințezi unei echipe pregătite mereu să se confrunte cu urgențele medicale.

Administrarea tratamentelor medicale la anumite intervale orare sau consumarea unei diete speciale, la recomandarea medicului, sunt alte lucruri de care s-ar putea să nu dispui de suficient timp pentru a te ocupa. Într-un cămin de bătrâni, astfel de sarcini sunt ținute sub control și executate cu responsabilitate și implicare.

Nu în ultimul rând, seniorii independenți, cât și cei semi-independenți au nevoie de multă relaxare și activități care să îi stimuleze din punct de vedere cognitiv. Asigură-te că locul pe care l-ai luat în calcul pentru rezidență temporară sau permanentă oferă astfel de facilități, menite să îi întreținută bunăstarea bunicului sau bunicii tale.

13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Ține cont de sfaturile noastre și apelează la profesioniști în cazul în care situația te depășește. Viața unui vârstnic care nu se mai poate descurca singur depinde de cele mai multe ori de îngrijirea pe care o primește - așa că asigură-te că nu amâni acest lucru!

Sursa foto: Photo by Teona Swift from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri