9 August 2021 publicat în Familie 54 share-uri

Noul an școlar va începe în curând și, indiferent dacă cel mic va face cursuri online sau în clasă, va avea nevoie de un loc în care să studieze, să-și facă temele sau să citească acasă.

Un spațiu real dedicat acestui scop amenajat eficient poate să-ți ajute copilul să se concentreze mai bine și să fie mult mai productiv. Iată mai jos de ce aspecte trebuie să ții cont atunci când amenajezi biroul copilului tău.

Amplasamentul biroului

Amenajarea unui birou pentru studiu nu trebuie să fie o sarcină complicată și, în general, trebuie să primeze latura funcțională, fără a fi omisă și cea estetică. O simplă masă adaptată înălțimii copilului și un scaun potrivit, un raft pentru depozitarea obiectelor esențiale precum cărți, rechizite și ghiozdan și un panou din plută pentru afișarea creațiilor și a orarului sunt suficiente pentru a crea un birou. Totul depinde de spațiul disponibil, care, într-un apartament cu două camere, ar putea fi limitat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

De asemenea, trebuie să iei în considerare și vârsta copilului, știut fiind că cei mai mici trebuie întotdeauna să fie supravegheați. Un spațiu pentru birou amenajat într-o încăpere comună, de exemplu, livingul, îți va permite să îți desfășori activitățile în timp ce îl ajuți pe cel mic la teme. Copiii mai mari pot avea biroul în dormitorul lor, într-o cameră separată, pe un hol, sub o scară, oriunde dispui de un spațiu care poate fi amenajat în acest sens.

Este recomandat să ții cont și de personalitatea copilului și de modul în care acesta funcționează. Unii copii sunt în mod natural independenți și capabili să se descurce singuri de la o vârstă mai fragedă. Alții, chiar și adolescenți, preferă să studieze în living decât să fie izolați în dormitorul lor, deoarece prezența unui adult le dă un sentiment de siguranță. Alții nu se pot concentra decât dacă este o liniște perfectă.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de sistemul de iluminat. Dacă biroul nu este amplasat într-un colț bine luminat natural, investește în surse de iluminat precum spoturi, lampă de birou și lampadar.

Sistemul de depozitare

Este foarte important ca biroul să fie accesorizat cu sisteme de depozitare. Fie că este vorba despre dulapuri cu sertare, rafturi deschise, coșuri, cutii sau alte accesorii de organizare, acestea îl vor ajuta pe cel mic să fie ordonat și să își găsească ușor lucrurile. Spațiul dedicat studiului trebuie să fie păstrat curat și ordonat, aceasta fiind o bună modalitate de a-i induce celui mic aceste calități.

Culorile potrivite

Culorile sunt importante pentru că au puterea de a influența starea de spirit. În funcție de temperamentul copilului și de efectul pe care vrei să îl obții, poți folosi diverse culori. Verdele îmbunătățește capacitatea de concentrare și eficiența, albastrul are efecte relaxante, putând calma o minte foarte activă, în timp ce roșul, folosit pentru accente, poate să stimuleze și să motiveze un copil căruia îi lipsește uneori dinamismul, mai ales atunci când vine vorba despre făcutul temelor. Atunci când alegeți culorile, pentru că este recomandat să ții cont și de părerea celui mic, nu uita că nuanțele prea strălucitoare au efect stimulator.

Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Scaunul confortabil

Deoarece copilul nu își petrece, în mod normal, toată ziua la birou, nu este necesar să îi oferi cel mai scump scaun ergonomic reglabil. Totuși, înainte de a-l alege, trebuie să te asiguri că este confortabil, că are înălțimea potrivită și, mai presus de toate, că cel mic se simte bine în el. Dacă spațiul o permite, poți adăuga și un puf sau un fotoliu confortabil pe care îl poate folosi atunci când citește.

Dacă îi oferi copilului un loc confortabil și organizat pentru a-și face temele, îl vei ajuta să fie mai productiv, dar vei elimina și aglomerația din casa ta. Motive bune pentru a amenaja un astfel de spațiu până începe noul an școlar.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri