28 Iulie 2021 publicat în Familie 16 share-uri

Ar trebui să-i ascultăm pe cei în vârstă, nu pentru că au întotdeauna dreptate, ci pentru că au mai multă experiență în a greși și putem, ascultându-i vorbind despre erorilor lor, să nu le repetăm.

Interacțiunea dintre cei tineri și bătrâni este extrem de benefică pentru ambele categorii. Bătrânețea este inevitabilă, nu poate fi ocolită și, deseori, vine cu afectarea calității vieții ca urmare a suferințelor asociate vârstei a treia. Dar, în ciuda neajunsurilor, această etapă a existenței poate să fie extrem de interesantă, densă și foarte utilă pentru cei tineri care au multe de învățat de la seniori.

Familia, punctul de sprijin

Nu ne putem imagina viața fără părinții noștri și suntem, fiecare dintre noi, în bună măsură forma mai bună a bunicilor și a părinților noștri. De la cei mai în vârstă învățăm cât de importantă este familia și cât de necesară este această echipă pentru fiecare membru al ei, iar aceasta este una dintre cele mai importante lecții de viață.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Îți doresc timp… Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Nicăieri nu vei găsi mai multă susținere, mai mult ajutor și mai multă dragoste decât în mijlocul familiei, iar acest lucru este valabil pentru toți membrii ei, fie că sunt tineri sau în vârstă. Grija fata de batrani este replica celei pe care au avut-o ei față de noi atunci când eram copii, iar în felul acesta, generație după generație, fiecare primește ceea ce are nevoie și atunci când are nevoie.

Tinerețea, o stare de spirit

De la cei în vârstă, cei mai tineri pot învăța că bătrânețea este o stare de spirit, la fel ca tinerețea și maturitatea. Mai mult, la seniori poți găsi secretele care să te ajute să păstrezi tinerețea ca o stare continuă, indiferent de vârstă. Totodată vei învăța de la bunici cum te poți bucura de viață, fiind recunoscător pentru lucrurile mici.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Cei în vârstă au darul de a trăi din plin fiecare clipă și de a se bucura de tot ceea ce este în jurul lor. Urmărește-i și vei vedea cu ce patimă privesc un serial, beau o cafea, fac o prăjitură ori repară ceva prin casă.

Independență și flexibilitate

Dacă vei asculta poveștile spuse de seniori, vei afla că independența materială și cea personală vin la pachet cu o doză mare de flexibilitate, dar și cu arta negocierii, a compromisului și a răbdării. Acestea din urmă sunt calități la fel de necesare succesului în viață, la fel cum sunt și ambiția, voința și perseverența.

Ba chiar mai mult, flexibilitatea și arta compromisului sunt cărările care duc la noi oportunități, iar arta de a avea răbdare te poate pune la adăpost de decizii rele, greșite sau care îți aduc prejudicii.

Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată

Bunătatea și amabilitatea

De la cei în vârstă vei putea învăța o lecție de viață foarte importantă: bunătatea. Experiența lor de viață le-a arătat că, de foarte multe ori, judecăm greșit pe cei din jurul nostru pentru că în loc să empatizăm, ne comparăm. Un om în vârstă îți va spune mereu că nu este bine să judeci pe cineva până nu știi prin ce trece cu adevărat și care sunt cauzele deciziilor, faptelor sau vorbelor lui.

Tot de la seniori poți învăța puterea fără margini pe care o au amabilitatea, vorba calmă și gesturile sincere de bunătate. Și tot de la ei poți descoperi cum poți transforma ziua dificilă a cuiva într-una fericită.

Gelozia și iubirea

Dacă te macină sentimentul geloziei, stai de vorbă cu bunicii tăi despre asta. Vei avea șansa de a înțelege că gelozia este unul dintre cele mai absurde și fără sens sentimente, care ucide iubirea și prietenia.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Fă-ți bunicii prieteni și povestește-le despre iubirile tale. Vei găsi la ei sfaturi care te vor uimi și te vor ajuta să înțelegi ce este iubirea și care sunt secretele care o fac să crească, dar și ce o face să scadă sau să se năruie.

Lista cu priorități

Nimeni nu te poate învăța mai bine ce înseamnă lista cu priorități decât un senior. Cei în vârstă se pricep să pună ordine în programul de fiecare zi și știu perfect care sunt lucrurile cele mai importante care trebuie rezolvate mai întâi. Ei știu cum să-și prioritizeze timpul.

Cei tineri, dar și adulții fac o mare risipă de energie tocmai pentru că nu știu să găsească echilibrul între ceea ce este important și toate celelalte lucruri banale care doar trebuie făcute. Lumea ar fi mai frumoasă, mai ordonată și mai simplă dacă am ști să ne prioritizăm acțiunile și să nu risipim timp și energie.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Riscă și nu te teme

Trăim o singură dată! Pe măsură ce își termină călătoria vieții, lecția de aur de la bătrâni este aceea de a trăi viața la maximum. Tot ei îi vor îndemna mereu pe cei tineri să își asume riscuri și să nu se teamă.

Să nu te miri dacă bunicii te vor sfătui să renunți la locul de muncă nesatisfăcător sau la relația nesănătoasă. Ei știu cel mai bine că în viață nu trebuie să lași loc la regrete și că trebuie, mereu, să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important. Seniorii din jurul tău te vor îndemna să nu te vaiți, să nu-ți fie frică să înfrunți realitatea și să cauți oportunități.

Profită de înțelepciunea, detașarea, inteligența și experiența de viață a celor în vârstă. Uneori sfaturile, poveștile, amintirile lor sunt dezlegări fantastice pentru probleme cărora noi, cei mai tineri, nu le găsim rezolvare. Sau pur și simplu cere-le sfatul. Soluțiile lor te vor uimi.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri