20 August 2021 publicat în Familie 20 share-uri

Crearea unui buget de cuplu este un pas important în fiecare relație. Banii sunt deseori un subiect sensibil sau greu de inițiat, însă discuțiile deschise despre bani reprezintă un pas esențial în gestionarea unei gospodării comune.

Un buget comun vă permite nu doar să urmăriți cheltuielile curente, ci și să planificați viitoarele cheltuieli. Bugetul de cuplu ar trebui planificat împreună, iar ambii parteneri trebuie să fie de acord cu deciziile luate. Crearea bugetuluipoate fi și o oportunitate de a vă cunoaște mai bine și de vă pregăti pentru viitor.

Primul pas în crearea bugetului îl reprezintă adunarea tuturor veniturilor, asta include atât salariul, cât și sursele secundare de venit. După ce ați obținut totalul, enumerați toate cheltuielile comune. Includeți atât cheltuielile fixe recurente, precum chiria, ratele la bancă, asigurări, cât și cheltuielile variabile, precum facturi de utilitate, abonamente, transport, produse alimentare și divertisment.

Pasul următor se referă la eficientizarea bugetului: monitorizați cheltuielile pe parcursul a 2-3 luni ca să vedeți ce cheltuieli pot fi reduse sau eliminate.Bugetul comun poate fi și o bună oportunitate de a scăpa de datorii, asta doar în cazul în care partenerul dvs. este de acord.Atunci când două persoane contribuie la gestionarea gospodăriei există mai multă siguranță și chiar dacă achitarea integrală a creditelor nu este posibilă, puteți opta pentru un credit de refinanțare cu condiții mai avantajoase. Scopul creditului de refinanțare este achitarea altor credite curente de la aceași sau altă instituție financiară. Perioada de creditare este extinsă, dobânda lunară este de regulă una mai avantajoasă, deseori și rata lunară este mai mică. Creditele de refinanțare sunt oferite atât de bănci, cât și de instituții financiare nebancare, pentru a găsi cel mai profitabil credit este întotdeauna recomandat să comparați ofertele disponibile. Compararea creditelor nu trebuie să fie un proces lung și stresant, asta datorită platformelor specializate în compararea împrumuturilor. O astfel de platformă este și Moneezy. Pe Moneezy tot ce trebuie să faceți este să selectați tipul de credit, să selectați suma și perioada de creditare și o listă personalizată de oferte va fi generată în câteva secunde.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului

Ultimul pas în gestionarea comună a gospodăriei îl reprezintă reevaluarea bugetului. Acest lucru ar trebui efectuat o dată la câteva luni sau cel puțin o dată pe an. Nu evitați tema finanțelor, discuția despre bani nu trebuie să fie una incomodă, trebuie privită ca o discuție ca oricare alta. Vorbiți despre tranzacții, analizați extrasele de cont, discutați despre obiectivele voastre personale, atât pe termen scurt cât și cele pe termen lung. Vreți să călătoriți mai mult, să deschideți o afacere sau să achiziționați o locuință? Comunicați deschis despre visurile și obiectivele voastre, deorece comunicarea este fundamentul unei relații fericite și armonioase. Bugetul de cuplu vă poate ajuta nu doar să dați startul conversațiilor despre bani, ci și să evitați posibile certuri sau dezacorduri în viitor.

Vrei să petreci Paștele în Grecia? Iată cele mai bune oferte A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Sursa foto: Photo by Christin Hume on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri