20 Iulie 2021 publicat în Familie 2 share-uri

Cu cât învățarea unei limbi străine începe mai devreme în copilărie, cu atât aceasta va fi mai ușoară, iar cel mic se va familiariza rapid cu un nou univers lingvistic.

Explicația este următoarea: copiii învață mai ușor o limbă străină decât adulții, creierul lor funcționând asemenea unui „burete” care absoarbe permanent informații despre lumea înconjurătoare.

După cum știm, engleza este cea mai vorbită limbă din lume, motiv pentru care cunoașterea ei a devenit un criteriu esențial atât în ceea ce privește admiterea la universitățile de top din străinătate, cât și în ceea ce privește ocuparea unui loc bun de muncă.

Cu siguranță ai luat în considerare aceste oportunități când ai decis să-ți ghidezi copilul către un nou și fascinant univers lingvistic. Acum te întrebi, însă, care ar fi cea mai bună metodă de învățare: acasă, sub atenta ta îndrumare, ședințele săptămânale de meditații sau cursurile de limba engleza pentru copii, desfășurate de profesori cu experiență în domeniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Cursurile de limba engleză se află în topul opțiunilor celor mai multor părinți care vor să se asigure că parcursul copiilor lor va fi unul antrenant, prin îmbinarea armonioasă a utilului cu plăcutul.

Ce îi determină pe părinți să aleagă această metodă de învățare? Care sunt avantajele cursurilor de engleză pentru copii?

Obținerea unui certificat lingvistic

Numeroase cursuri acreditate se desfășoară în conformitate cu cerințele examenelor de limba engleză, așa cum este Cambridge sau IELTS. De exemplu, Twinkle Star, cel mai bun centru de pregătire Cambridge din România, organizează cursuri pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani pe mai multe niveluri, în funcție de vârstă și de cunoștințe.

La finalul acestor cursuri, copiii dobândesc cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a susține examenul Cambridge și, mai mult decât atât, pentru a-l trece cu brio: rata de promovabilitate a cursanților Twinkle Star este de 99,92%.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Organizarea cursurilor pe categorii de vârstă și niveluri de cunoștințe

Cursurile de engleză sunt, după cum am menționat și în rândurile anterioare, concepute în așa fel încât să răspundă nevoilor fiecărei categorii de vârstă. De exemplu, cursul YLE Starters se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, care au acumulat deja un bagaj minim de cunoștințe de vocabular și care cunosc cel puțin literele de tipar.

Interacțiunea cu ceilalți cursanți

Un alt avantaj important al cursurilor de engleză pentru copii, pe care mulți părinți îl iau în considerare, se referă la posibilitatea micilor cursanți de a socializa cu ceilalți colegi de grupă. De regulă, grupele sunt formate dintr-un anumit număr de cursanți - de exemplu, cei de la Twinkle Star organizează grupe de maximum 15 copii, ceea ce le permite acestora să se cunoască bine între ei și să rezolve unele exerciții împreună. Astfel, copiii își dezvoltă skill-urile de comunicare interpersonală și de grup în limba engleză, precum și aptitudinea de a lucra în echipă.

Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Caria dentară – ce este și cum se tratează De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

De asemenea, faptul că micuții lucrează în echipe poate fi și un factor de motivare pentru ei: se pot încuraja unii pe ceilalți, se pot ajuta, ajungând să se înțeleagă atât de bine, încât pot deveni chiar prieteni în afara cursurilor, cu atât mai mult că structura grupei rămâne aceeași.

Feedback constructiv

Ținând cont că grupele sunt alcătuite dintr-un număr mic de cursanți, profesorii au suficient timp să acorde feedback constructiv fiecărui copil în parte, factor care poate influența semnificativ evoluția ulterioară a acestuia. Astfel, fiecare copil beneficiază de toată atenția necesară, fiindu-i apreciate răspunsurile pozitive și semnalate eventualele greșeli, pe baza cărora poate primi recomandări pentru a se perfecționa. De asemenea, și părinții primesc informații referitoare la parcursul copiilor.

Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

În anul școlar 2019-2020, în urma testării inițiale, cele mai multe încadrări la cursurile Twinkle Star s-au făcut pentru copii de 10 ani, cererea fiind mare și pentru copiii de 9 și 8 ani ai căror părinți au ales să le ofere posibilitatea de a învăța limba engleză sub îndrumarea unui profesor. Astfel, în topul clasamentului privind încadrarea în grupe s-a aflat nivelul Starters - 41,97% din totalul încadrărilor noi; apoi Prepare - 16,21%, Movers - 10,26% și B1 Preliminary (PET), cu un procent de 9,2% din totalul încadrărilor.

Așadar, cursurile de engleză pentru copii nu se află întâmplător în topul preferințelor părinților care își doresc să aleagă cea mai bună metodă de învățare pentru cei mici. Acestea sunt atent structurate, în conformitate cu cerințele celor mai populare examene de limba engleză, sunt antrenante și centrate pe dezvoltarea fiecărui cursant.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Principiile de bază ale mașinii CNC

Pentru mai multe informații relevante despre modul în care se desfășoară cursurile organizate de Twinkle Star, te invităm să accesezi site-ul lor oficial. Sunt șanse mari să găsești aici un curs potrivit pentru copilul tău.

Sursa foto: De la Tetyana Kaganska /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri