12 Mai 2021 publicat în Familie 13 share-uri

Pentru a sprijini creșterea unui copil, dezvoltarea sa emoțională și starea de bine generală, este esențial să ai grijă de sistemul lui imunitar.

Mulți părinți se concentrează asupra acestui fapt la debutul sezonului rece, astfel încât, pe timpul iernii, copiii să aibă o anumită protecție împotriva virusurilor care circulă în mod obișnuit în această perioadă. Totuși, stimularea sistemului imunitar este recomandată și la începutul primăverii. După trecerea prin iarnă, organismul este mai slăbit din punct de vedere al sistemului imunitar, căci din alimentație au lipsit sau nu au predominat verdețurile proaspete, iar expunerea la lumina solară a fost scăzută. În plus, acum revin și bolile provocate de alergeni, precum febra fânului și rinitele. Îngrijirea sistemului imunitar este importantă pentru că ajută la prevenirea bolilor infecțioase cronice și recurente. Iată șase măsuri simple pe care le poți lua pentru a stimula sistemul imunitar al copilului tău în mod natural.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite?

Acerola, pentru vitamina C

Pentru a stimula sistemul imunitar, vitamina C este deosebit de eficientă. Deși este esențial consumul de fructe și legume, suplimentele alimentare pentru imunitate copii ce conțin acest compus pot fi binevenite. Citricele conțin o cantitate foarte mare de vitamina C, însă există alte alimente în care acest compus este mult mai concentrat, precum cătina, coacăzele negre, kiwi, cimbrul, pătrunjelul, broccoli, ardeiul gras și iute. De asemenea, acerola, un fruct originar din America Centrală și Brazilia, este unul dintre alimentele cu cea mai mare concentrație de vitamina C.

Suplimentele cu vitamina D

Nu mai este un secret faptul că vitamina D este esențială pentru organism, jucând un rol major în procesul de mineralizare osoasă. Majoritatea medicilor pediatri recomandă administrarea de vitamina D în perioada septembrie - mai, când copiii sunt mai puțin expuși la soare. Există însă și mulți medici care spun că, în teorie, această vitamină ar trebui administrată pe tot parcursul anului.

Împreună în arte și simțiri Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Uleiul esențial de ravintsara

Uleiul esențial de ravintsara are proprietăți antivirale și antiinfecțioase. Acest ulei poate fi folosit prin aplicare pe piele, de exemplu, la încheieturile mâinilor. Se amestecă două picături de ravintsara într-o lingură mare de ulei vegetal și se aplică pe pielea copilului, la încheietura cotului sau pe coloana vertebrală, înainte ca acesta să meargă la școală, sau seara, înainte de culcare.

Propolisul

Această comoară din stup este unul dintre cei mai buni agenți antiinfecțioși pentru tratarea infecțiilor gâtului. În cazul copiilor, cel mai bine este să folosești propolis fără alcool, sub formă de spray, extract sau sirop.

Limitarea produselor dulci

O dietă variată și echilibrată este importantă pentru susținerea sistemului imunitar, iar acest lucru ți-l spune orice medic. Include în alimentația copilului cereale semi-integrale, uleiuri bogate în Omega-3 (nuci, in) și grăsimi saturate de bună calitate (sardine, unt). Limitează produsele dulci și ultraprocesate, precum biscuiții și gustările din comerț. Folosește zahărul natural, cum ar fi cel din fructele uscate, miere, sirop de arțar, precum și fructele proaspete. Consumat în exces, zahărul are o acțiune demineralizantă și un impact asupra glicemiei, ceea ce duce la oboseală, iritabilitate, dar și la scăderea sistemului imunitar.

Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece Caria dentară – ce este și cum se tratează

Oxigenul

Un alt element esențial pentru un sistem imunitar bun este oxigenul. Copiii trebuie să respire aer proaspăt, să vadă lumina zilei, să fie în contact cu natura, să alerge, să se cațere în copaci, să se plimbe cu bicicleta, să facă exerciții fizice în mod regulat. Și asta, cel puțin o oră pe zi, indiferent de vreme. Profită de zilele însorite pentru a crește frecvența ieșirilor în aer liber. În lipsa acestora, copiii devin nervoși și neliniștiți, dar și fără vitalitate.

Pentru a ajuta copiii să aibă o imunitate bună, este în primul rând recomandat să respectăm nevoile corpului. Iar printre acestea se mai numără somnul de calitate, care are rolul de a restabili funcțiile organismului, dar și limitarea ecranelor, inclusiv a televizoarelor, care produc lumină albastră și reduc nivelul de melatonină, cu consecințe asupra asupra imunității.

EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri