Tot mai mulți părinți se întreabă dacă vor mai beneficia de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor și după data de 15 mai. Vom încerca să oferim răspunsuri la o serie de întrebări legate de acest subiect.

4. Până când vor putea beneficia părinții de zile libere plătite?

“Prin Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3.191/2019 privind structura anului şcolar 2019 - 2020 s-a prevăzut termenul de 12 iunie 2020 pentru finalizarea cursurilor. Chiar dacă multe sectoare economice își vor relua treptat activitatea începând cu data de 15 mai, opinăm că părintele care îndeplinește condițiile cumulative prevăzute de legiuitor, va putea să beneficieze în continuare, până cel târziu la data de 12 iunie 2020, de zile libere plătite pentru supravegherea minorului.” Av. Alina Tiocan.

5. Vor putea beneficia părinții de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor pe perioada vacanței de vară?

Răspunsul la o astfel de întrebare nu poate fi decât unul negativ. Scopul Legii nr. 19/2020 este de a acorda părinților posibilitatea de a beneficia de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor doar în ipotezele în care unitățile de învățământ își suspendă temporar cursurile sau se închid ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. Având în vedere că starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă, dispozițiile art. 1 alin. (11) din Legea nr. 19/2020 nu-și vor mai găsi aplicabilitatea pe perioada vacanței de vară, părinții nu vor mai putea beneficia de astfel de zile libere plătite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

* Informatii oferite de specialistii de la Iordăchescu & Asociații 

Foto fr si main: By fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri