15 Ianuarie 2020 publicat în Familie 15 share-uri

Divortul poate reprezenta o trauma foarte greu de trecut pentru un copil daca parintii nu stiu cum sa se comporte corect cu el.

7. Stabiliti un buget pentru necesitatile reale ale copilului.

8. Indiferent de cat de mare este suferinta divortului, incercati sa va sprijiniti in acest sens pe ajutorul unui psiholog, psihiatru sau preot, pentru a nu va vedea copilul ca suferiti. Daca el isi vede parintii despartiti, dar fericiti, nu va mai percepe divortul ca pe o trauma majora.

In concluzie, copilul nu trebuie sa va vada certandu-va ori vorbindu-va de rau fostul partener. El trebuie sa inteleaga ca ramaneti parintii lui indiferent de faptul ca veti locui separat, iar el se va putea bucura de momente frumoase cu fiecare dintre voi. Chiar daca poate parea imposibil, trauma divortului pentru copil poate fi foarte mult minimalizata daca respectati planul de mai sus. Astfel el se va putea dezvolta armonios, intelegand ca astfel de situatii se pot intampa, insa nu presupun o suferinta exagerata. De asemenea, in timp, se va putea bucura de faptul ca are sansa de a avea trei sau patru adulti care sa se joace cu el, in cazul in care unul sau amandoi intrati intr-o relatie noua. In fond, nevoile copilului cele mai mari sunt doua: nevoia de afectiune si nevoia de atentie. Daca tineti cont de aceste doua nevoi, veti putea creste un copil cu o stima de sine buna, echilibrat emotional si increzator in faptul ca parintii lui il vor iubi, ajuta si sprijini, ori de cate ori va avea el nevoie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri