9 Decembrie 2019 publicat în Familie 35 share-uri

Copiii adoră cărțile când sunt mici, dar mai ales preferă poveștile cu Moș Crăciun pe care să i le citești în perioada sărbătorilor.

A venit moș Nicolae, o să vină și moș Crăciun. Un cadou pe care mici îl vor aprecia ar putea fi o carte. Sau mai multe, că niciodată nu sunt suficiente pentru a-i alimenta setea de cunoaștere. Pentru că niciodată imaginația celor mici nu va fi limitată și aceștia vor visa cât mai mult. Cărțile îl fac părtaș la lumi ascunse, îi fac cunoștință cu protagoniști curajoși și cu eroi de care la final îi va fi greu să se despartă. Credem cu tărie că scrierile cu povești de iarnă, cu evenimente de Crăciun sunt ideale de citit în acest sezon.

 

Băiatul care nu credea în Moș Crăciun de Liana Alexandru

O superbă carte cu ilustrații care a primit și o nominalizare la Cilip Carnegie Medal 2019. Aceasta ne face cunoștință cu un înger care ia naștere din dorința puternică a cuiva care vrea să schimbe lucrurile. Alături de el sunt un căluț de lemn gurmand, un măcăleandru cu aspirații de tenor și un soldățel de tinichea. Toate aventurile sunt povestite cu umor pentru a se completa una dintre cele mai simpatice cărți pentru copii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MAJOOK, UN START- UP ROMÂNESC CARE ADUCE ÎN FAȚA COPIILOR JOCURI EDUCATIVE PENTRU MINŢI CURIOASE

O poți vedea aici

O dorință de Craciun de Katherine Rundell

În centrul poveștii este Ian, un copil obișnuit, care nu iese cu nimic în evidență. NIci prea vesel, nici prea tăcut, nici prea cuminte, nici prea neastâmpărat. Deși este îngrijit, iubit și înconjurat de cam tot ce își dorește, prichindelul se simte singur uneori. Și are o dorință puternică - să fie într-o poveste unde el are rolul principal. Până într-o seară, când dorințele i se împlinesc și cel mic descoperă, din nou, bucuria sărbătorilor de iarnă.

O poți comanda aici

Spărgătorul de nuci de Valeria Docampo, George Balanche

O carte ca un basm și sursă de inspirație pentru filme, piese de teatru, balet și musicaluri - o epopee impresionantă din seria cărți pentru copii. Cu siguranță că “Spărgătorul de nuci” este o poveste pe care să o admiri și savurezi pentru cum reușește să surprindă farmecul unui sezon aparte. Cartea te trimite într-o călătorie fantastică a unei fetițe alături de un prinț care ajung să fie prinși într-un spectacol clasic.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Leagăn pentru toată copilăria Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Îl poți comanda aici

 

Casa de iarnă de Bet Guterson

„O carte numai bună pentru toți cei pasionați de puzzle-uri și jocuri de cuvinte, amintind de biblioteca domnului Lemoncello și de Pseudonymous Bosch” - așa este descrisă povestea din “Casă de iarnă”, primul volum al unei trilogii pentru copii. O fantezie urbană ce ne pune să umblăm printr-un hotel unde secretele sunt ținute cu încăpățânare de oaspeți bizari. Copiii pasionați de teme mistice și gotice se vor simți răsfățați parcurgând aceste file.

O  poți comanda aici

Un băiat numit Crăciun de Matt Haig

Din categoria cărți noi de citit de copii, am găsit una super simpatică “Un băiat numit Crăciun”. Printre ingredientele acestui volum se vor găsi zăpadă, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și multe alte evenimente fantastice. Nikolas este un băiețel care nu se teme să fie altfel. Într-atât încât din încăpățânarea lui învață și câteva lecții despre frumusețea de a dărui și de a face alte persoane fericite.

De ce este periculos zahărul? 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

O poți comanda aici

Fetița care a salvat Craciunul de Matt Haig

Amelia este o copilă care are o dorință foarte puternică. Și pentru a se asigura că este auzită, vrea să vorbească cu Moș Crăciun. Dar cum acesta este ocupat, nu prea are timp să țină cont de dorințe absurde. Însă, cum Amelia nu este obișnuită să renunțe ușor, decide să-i sară în ajutor. Cei mici care o vor citi, vor descoperi pe parcursul unei călătorii imaginare lecții pline de pilde,

O poți comanda aici

Foto fr si main: By Tatiana Bobkova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri