Cand fiul cel mic imi spune mami te iubesc cat tot universul solaric - il iau in brate si-i spun ca il iubesc mai mult, iar el zambind imi spune ca mai mult de-atat nu exista! Fericit este cu-adevarat cel ce stie sa se bucure de lucrurile mici si simple.

O viata are omul-numai UNA. Si s-o traiesti zadarnic e pacat...

Intr-o zi printre cartile din biblioteca familiei am gasit o carte de prin anii 1930 cu paginile ingalbenite de timp si am inceput s-o rasfoiesc. De fapt era un manual pentru elevi. Am ramas impresionata de varietatea si utilitatea sfaturilor de acolo. Cum sa altoiesti un pom, cum sa ingrijesti un copil, cum sa plantezi trandafiri...

Nu se mai discuta asa ceva in cercurile mondene. Intrebarile cotidiene sunt ce geanta, pantofi sau ochelari de firma ti-ai mai cumparat, strategii de marketing si planuri de afaceri, vile de sute de mii de euro, masini decapotabile, restaurante de fite... Sa va spun cu toata sinceritatea ca nicio achizitie din lume nu se compara cu satisfactia si placerea pe care o ai atunci cand ai un copil, sau doi, sau trei. Daca spun patru deja multi o sa zica ca nu este posibil asa ceva. Din pacate viata cotidiana ne rapeste atat de mult timp, incat uitam sa ne planificam si nasterea copiilor.

Am vorbit cu cineva care in goana dupa bani s-a hotarat abia in preajma a 40 de ani sa faca un copil, iar la cateva luni dupa nastere mi-a spus mirat - Doamne, cum am putut trai fara aceasta minune pana acum?

Barbati fitosi, orgoliosi, dar in acelasi timp iresponsabili... Cu salarii mai mari sau mai mici, dar fricosi la maxim - asta vedem cel mai frecvent in lumea barbatilor. Femeile, care altadata erau educate de mici sa se ocupe de indeletnicirile casei, sa gateasca, sa ingrijeasca copiii azi stau cu orele la cafea si tigari. Apoi cand se hotarasc sa faca un copil se intreaba de ce acesta are imunitatea scazuta, de ce se imbolnaveste frecvent sau si mai grav de ce ramane in urma cu dezvoltarea fizica sau psihica..

Viata este cel mai frumos dar pe care l-am primit de la Dumnezeu. Dumnezeu este iubire - din iubire se nasc copii... Copiii sunt urma noastra pe acest pamant...

Asa ca, stimati barbati fitosi si femei afumate, lasati fitele si fumurile la o parte si faceti lucruri mai frumoase, luati-va hainele si fetele de sarbatoare si daruiti voie buna si respect celor din jur. Asa imi invat si copiii mei - doi baieti Adrian de 23 de ani si Eugen de opt anisori - nimic nu costa atat de putin, dar valoreaza atat de mult ca respectul... Si nu dati iubire pe datorie, dati-o cu sinceritate si afectiune. Si atunci cand tineti in brate persoana iubita spuneti Te iubesc si cu ochii, si cu sufletul, si cu inima.


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri