Iată ce poți face pentru a crește un copil empatic:

Mulți specialiști consideră empatia sentimentul de căpătâi al speciei umane. Aceștia au descoperit că al nostru creier prezintă numiții neuroni oglindă care ne oferă capacitatea de „a împrumuta pantofii” celui de lângă noi pentru a-i cunoaște trăirile și starea sufletească.

Empatia are limbajul ei și, dacă îl cunoaștem, recunoaștem modul prin care aceasta lucrează în oamenii dragi, familie, cunoscuți și străinii pe lângă care trecem în fiecare zi.

Unele persoane în situații de criză vor să le fii alături, întărindu-le convingerea că și tu ai trecut prin experiențe similare, că nu sunt singuri pe lume. Iar altora le este suficient dacă îi lași să-și descrie propriile trăiri, chiar dacă nu aveți povești asemănătoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Cele mai încurajatoare citate despre succes Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Iată ce poți face pentru a crește un copil empatic:

1. Comunicarea este esențială

Primele repere ale ale copilului sunt părinții. Ei observă modelul din casă și îl pun în practică. Pentru a-l face pe copil să-și cunoască emoțiile trebuie să ai o comunicare bună și sinceră cu el, aceasta fiind fundamentul empatiei.

Odată ce acesta face diferența dintre bine și rău, tu ca părinte îl poți ghida spre asumarea faptelor și a consecințelor aferente. Astfel, cel mic va putea să recunoască în alte circumstanțe similare emoțiile trăite și le va identifica și la tovarășii de joacă. Tonul calm și răbdarea sunt instrumente necesare în tot acest proces.

2. Activitățile de voluntariat

Implicarea în activitati de voluntariat are beneficii nu doar pentru tine, ca adult, dar și pentru copii, care învață să dea o mână de ajutor necondiționat. Ia-l cu tine la o activitate de strângere a gunoaielor în oraș, vizitați împreună un centru de copii și convinge-l să își doneze o parte din hăinuțe și jucării celor care au nevoie mai mult decât el de acestea.

Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Nu doar va considera că a contribuit la ceva minunat, dar va învăța să socializeze și să își facă prieteni din diferite medii fără să cunoască prejudecățile sociale și fără să eticheteze.

3. Actor sau sportiv

Pentru a ști cine e și ce abilități are , înscrie-l de mic la cluburi sportive sau la teatru.

Înotul, tenisul sau voleiul îi vor forma un corp armonios și sănătos. Lecțiile de echitație au un dublu rol: îi îmbunătățesc coordonarea și, în același timp, îl învață respectul față de animale. Astfel, capacitate de a empatiza îi este amplificată.

Teatrul o să-i dezvolte inteligența emoțională și deci, empatia. Prin cursurile de improvizație va intra în pielea personajelor, își va exersa memoria și va socializa intens.

Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

Genul acesta de activități îl învață pe cel mic să-i accepte pe ceilalți, să-i descopere și să comunice eficient.

Petrece cu copilul tău cât mai mult timp în natură și oferă-i șansa să se exprime liber și să învețe că pentru fiecare acțiune există o reacțiune. Este modul potrivit prin care empatia se dezvoltă și copilul tău va deveni un adult sănătos și responsabil.

Sursa foto: By Free around /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri