Daca stai alaturi de o persoana pesimista, nesigura, atunci s-ar putea sa te trezesti cu stima de sine terfelita. Va minimaliza orice succes al tau astfel incat sa te coboare aproape de nivelul sau. Daca el nu poate sa razbeasca, de ce sa poti tu? Conflictele nerezolvate cu noi insine pot rani persoane de langa noi.

Nu imi plac oamenii care amana. Nu imi plac oamenii naivi. Nu imi plac oamenii dezordonati. Stiu ca sunt nimicuri si ar trebui sa ma enerveze alt tip de defecte. Dar astea sunt defectele mele si ma vad rosu in fata ochilor cand le gasesc in altcineva.

Nu mi-am dat seama din prima de ce anumite tipuri de atitudini ma scoteau efectiv din pepeni. Pe de o parte intelegeam ca defectele lor nu sunt tocmai pacate capitale, dar ma comportam ca si cand ar fi fost. Mi-e rusine ca aman, mi-e rusine ca sunt dezordonata, mi-e rusine ca sunt naiva, asa ca pun la zid inconstient orice persoana care mi se aseamana. Prefer sa confrunt defectele exterioare, decat sa fac pace cu propriile slabiciuni.

Daca as fi un caz singular, probabil ca nu as scrie acum acest articol. Dar nu sunt, rusinea ne face uneori sa ne comportam anormal, iar reactiile pot fi dintre cele mai diverse. Alteori nici nu trebuie sa gasim in cealalta persoana defectele de care ne e rusine. Le “implantam” noi acolo…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

“Te-ai ingrasat”. “Parca s-a mai inmultit celulita aia”. “Nu iti sta bine imbracata asa”. “Ar trebui sa mai treci si tu pe la coafor/ sala de fitness etc.” Sper sa nu sune cunoscut aceste afirmatii, dar evident ca intr-un spatiu public vom recunoaste ca… o prietena de-a unei prietene are probleme cu barbatu-sau, care ii reproseaza tot timpul lucruri legate de aspectul ei fizic sau de coeficientul de inteligenta sau de aptitudinile de gospodina. Si de cele mai multe ori, femeia inspre care se indreapta afirmatiile rautacioase nu se face vinovata de acele greseli.

Poate sa fie o femeie extrem de atragatoare, o gospodina excelenta, o femeie de succes si chiar toate acestea impreuna. Daca barbatul de langa ea se simte complexat, atunci ea va deveni tinta afirmatiilor citate mai sus. Daca el simte ca nu se descurca foarte bine in cariera, daca este dezamagit de aspectul sau fizic, daca are una sau mai multe probleme cu sie insusi, atunci va prefera sa arunce cu noroi in consoarta sa decat sa isi recunoasca propria rusine.

Daca el este complexat, atunci cea de langa el trebuie sa perfecta. Trebuie sa straluceasca. Altfel el nu poate capata valoare in ochii celorlalti.

Poti proiecta asupra celorlalti si anumite emotii si stari. De exemplu daca ii reprosezi partenerului ca nu se implica 100% in relatie si ca nu vrea ceva de viitor, se poate ca el sa nu se faca vinovat. Se poate ca tu sa fii cea care sa nu fie sigura pe ea si implicit sigura pe relatie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri