Fizioterapeutii vin cu solutii care sa ii ajute pe parinti sa amelioreze sau chiar sa previna problemele cauzate de ghiozdanele grele de la scoala.

2. Evaluarea posturala. O data pe luna trebuie sa urmariti linia umerilor, a omoplatilor si a bazinului. Daca apar inegalitati, trebuie sa mergeti la un ortoped pediatru pentru diagnosticarea problemei si dupa la un fizioterapeut pentru o evaluare posturala de specialitate prin care acesta va urmari amplitudinea de miscare articulara si tonusul muscular ale copilului. Astfel, va putea concepe un program de kinetoterapie individualizat, menit sa corecteze postura si sa contribuie la o dezvoltare fizica armonioasa. 

3. Sedintele de recuperare medicala. Daca se constata o tulburare posturala, medicul specialist poate recomanda recuperare medicala. Fizioterapeutul va personaliza un program de kinetoterapie si va urmari ca terapia realizata prin miscari specifice sa corecteze sau sa amelioreze afectiunea. De regula, kinetoterapia reprezinta una din cele mai eficiente solutii pentru tulburarile posturale de tipul cifozei, scoliozei sau a cifoscoliozei deoarece aceasta reuseste sa redea echilibrul la nivelul muscular.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

In ultimii 20 de ani, patologiile la nivelul coloanei vertebrale sunt intr-o crestere alarmanta, durerile de spate fiind pe locul I ca incidenta la nivel mondial, depasind cu mult hipertensiunea arteriala (locul II) sau diabetul zaharat (locul III). De aceea trebuie sa avem grija de sanatatea copiilor nostri, constienti fiind de faptul ca durerile de spate pleaca din copilarie.

*Informatii oferite de Terapie pentru Miscare, studio de recuperare medicala ce abordeaza integrativ problemele pacientului prin utilizarea unor practici moderne precum: terapia Schroth, terapia Vojta, osteopatia, recuperarea uroperineala, drenajul limfatic, fizioterapia, stimularea electrica functionala, terapia Bowen, kinetoterapia, terapia manuala, kinesiotapingul, reeducarea posturala, crioterapia si masajul.

Pentru mai multe informatii, vizitati: www.terapiepentrumiscare.ro sau https://www.facebook.com/TerapiePentruMiscare/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri