28 Octombrie 2014 publicat în Familie 15 share-uri

Un barbat care recunoaste munca neplatita de acasa – Acest tata s-a saturat sa tot auda oameni care ii spun cat de norocoasa este sotia lui fiindca sta acasa sa creasca copiii si nu munceste. Iata care este mesajul sau pentru toti acesti oameni:

Sigur ca nu toate femeile pot fi acasa tot timpul. Este una sa ai in vedere acest lucru si alta sa trasezi asta ca pe un ideal. Sa spui ca ar fi un ideal ar fi sa spui ca cei mici, in mod ideal ar trebui sa petreaca cat mai putin timp alaturi de mamele lor. Dar este o nebunie. Pura nebunie. Nu este idealul. Cu cat mai mult timp o mama isi poate petrece alaturi de copii, cu atat mai bine. Mai bine pentru ei, pentru sufletele lor, mai bine pentru comunitate.

In final, desigur ca poate fi adevarat ca mamele care stau acasa au si caderi, Dar si oamenii care muncesc in afara casei au de atatea ori, ce-i drept. De fapt, sunt foarte multe joburi care ne fac sa avem caderi. In orice caz, nu vreau sa intru intr-o cearta cu privire la cine este mai ocupat. Pare ca ne valorizam timpul asa de putin, ca ne aflam valorea in cat de putin timp avem. Am idolatrizat acest „sunt ocupat/a” si il confundam cu sunt „important/a”. Poti fi ocupat si neimportant asa cum poti sa fii important si neocupat. Nu stiu cine e cel mia ocupat si nu imi pasa. Nu conteaza. Cred ca e mai sigur sa spunem ca nimeni nu e chiar asa ocupat cum am crede ca e; si oricum, oricat de ocupati am fi, e mai mult decat avem nevoie sa fim.

Sunt multe lucruri gresite in cultura noastra. Dar, cand totul va fi fost spus si facut si cand civilizatia se va face cenusa, vom regreta cel mai tare felul cum ne-am purtat cu mamele si copiii.


Iti recomandam si:

Scrisoare deschisa catre fosta mea sotie

Am stat in casnicia nepotrivita timp de 11 ani...

Scrisoarea unui viitor sot indragostit nebuneste de mireasa lui


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri