28 Mai 2014 publicat în Familie 17 share-uri

Incepand cu data de 19 mai, BGS ofera GRATUIT servicii de monitorizare si interventie femeilor abuzate, victime ale violentei domestice, care aleg 'Viata fara violenta'. Campania initiata de BGS si sprijinita de Avon Campania Respectului are ca scop sustinerea femeilor care se confrunta zilnic cu abuzul venit din partea partenerului de viata.

Parteneriatul se desfasoara in: Bucuresti, Ploiesti, Campina, Deva, Bistrita, Timisoara, Galati si Braila
O treime din femeile din Uniunea Europeana au fost victime ale violentei domestice si/sau sexuale dupa implinirea varstei de 15 ani, arata un raport realizat in 2014 de Agentia pentru Drepturi Fundamentale al Uniunii Europene. Romania este clasata la mijlocul acestui clasament, 29% dintre femeile romance s-au confruntat cel putin o data in viata cu aceasta problema.

  • Statisticile arata ca in Romania o femeie este lovita la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare doua zile o femeie moare in urma batailor primite. Sunt cifre alarmante ascunse in statistici, probleme reale cu care se confrunta romancele, si femeile din toata lumea, indiferent de patura sociala, de mediul in care traiesc sau de situatia financiara. Sunt vieti traumatizate atat fizic, cat si psihologic. De cele mai multe ori sunt povesti ascunse intre 4 pereti, stiute de prietena cea mai buna si simtite de copii, martorii neputintei mamei, a celei care le-a dat viata.

Ce faci cand mana care ar trebui sa te mangaie te loveste, cand sufletul tau pereche devine altcineva, cand acasa nu mai inseamna acasa? ”Alege viata fara violenta!”

BGS sprijina femeile care aleg o viata fara violenta si vor sa inceapa o noua etapa, prin oferirea de monitorizare si interventie gratuita. Campania se adreseaza femeilor din orasele: Bucuresti, Ploiesti, Campina, Deva, Timisoara, Galati, Braila, Bistrita.

Toate informatiile necesare femeilor care vor sa beneficieze de acest serviciu se gasesc pe site-ul companiei: https://www.bgs.ro/securitate/viata-fara-violenta/.

Documente necesare:

- copie Carte de Identitate
- certificat medico-legal – in cazul in care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se deconteaza de AVON prin organizatii partenere in Campania Respectului – telefon la *2866 (linie gratuita) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro
- dovada inregistrarii plangerii la Politie din care sa rezulte obiectul plangerii si identitatea partilor
- adeverinta de la Asociatia de Proprietari din care sa rezulte cine locuieste la adresa care corespunde obiectivului monitorizat de BGS, adeverinta se va reinnoi o data la 3 luni
- in situatia in care potentialul client nu locuieste la bloc, declaratie pe propria raspundere ca la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuieste persoana impotriva careia a fost formulata plangerea, iar declaratia se va reinnoi o data la 3 luni.


Foto: Shutterstock.com; violenta, violenta domestioca


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri