De ce primul 'cuvant' al bebelusilor din toata lumea este 'mama'

12:05, 20 Mai 2013 publicat în Familie5 share-uri

Cea mai simpla vocalizare este cea produsa prin rostirea vocalelor cu gura deschisa. Bebelusii pot scoate astfel de sunete inca din prima zi.

Fiecare limba are un cuvant specific pentru a defini apa. In limba swahili, vorbita de populatia bantu, apa este numita „maji”, in daneza, „vand”, iar in japoneza „mizu”. Desi toate aceste cuvinte descriu cel mai des intalnit element ce sustine viata, din punct de vedere lingvistic ele nu au nimic in comun. Cu toate acestea, exista un singur cuvant care se pronunta la fel in mai toate limbile de pe Pamant: „mama”.

Studiul realizat asupra cuvintelor „mama” si „tata” ca termeni universali a fost realizat de lingvistul rus Roman Jakobson. El a explicat ca cea mai simpla vocalizare este cea produsa prin rostirea vocalelor cu gura deschisa. Bebelusii pot scoate astfel de sunete inca din prima zi, iar apoi, pe masura ce experimenteaza realizarea altor sunete, ei incep sa testeze unele dintre cele mai simple consoane, scrie descopera.ro.

Citeste si:
Noutăți Sanosan pentru curățarea blândă a pielii bebelușilor
Noutăți Sanosan pentru...

De obicei, bebelusii incep sa foloseasca sunete pe care le pot face cu gura inchiza sau „consoanele labiale” precum „m”, „p” „b”. Astfel, ei se concentreaza pentru a crea noul sunet „mmmmm”, pentru ca apoi sa se relaxeze deschizand gura si eliberand sunetul „ah”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto: Dreamstime

Citeste si:
Cultura acceptării necondiționate
Cultura acceptării...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri