Devotamentul si dragostea de care dau dovada mamele atunci cand vine vorba despre copiii lor nu mai ne mira cu nimic. Dar cazul unei fetite care timp de 7 luni de zile i-a scris zilnic o scrisoare mamei sale bolnave de cancer, cu un devotament si o dragoste de om mare, a produs un miracol mai tare decat boala. Devotamentul neconditionat al unui copil a invins cancerul.

Mami, vreau ca boala ta sa plece departe, intr-o barca...

Nu mai exista nicio speranta, i-au spus doctorii… In 2011, Laura Binder, pe atunci in varsta de 32 de ani, a fost diagnosticata cu cancer la san. In mod fatal si la fel de lipsit de speranta, aceiasi doctori i-au spus ca boala s-a raspandit si la ficat si ca timpul ei este limitat si masurat. Viata ei poate cel mult si cel mai optimist fi prelungita, dar nu si salvata. Este doar o chestiune de timp, i s-a spus….

Dar, mami… nu si nu si nu. Linzi, fetita ei, in varsta de 9 ani, nu a putut renunta la mama sa. Ea singura a fost cea care nu a vrut sa cedeze si sa-si abandoneze mama. Ea a fost cea care i-a insuflat mamei sale, zi de zi, curajul de a invinge una din cele mai necrutatoare boli din lume, cancerul. Timp de 7 luni de zile, Linzi i-a scris mamei sale zilnic, cate o scrisoare. Erau cuvinte prin care un suflet sincer de copil isi incuraja mamica sa lupte cu teribila boala si sa ramana in viata. Un medicament pe care medicii, dintre toate medicamentele din lume, nu i l-au putut oferi… abnegatie si dragoste de copil.

“Vreau ca boala ta sa calatoreasca departe, mami, intr-o barca...”, ii scria Linzi.

“O sa te iubesc intotdeauna indiferent de ce s-ar intampla. Chiar daca o sa mori, vei fi intotdeauna cea mai buna mama din lume”, nu inceta fetita sa-si asigure mamica de dragostea ei neconditionata.

“Esti precum centrul unui trandafir si mirosi exact ca un frumos trandafir rosu. Poti sa te lupti cu cancerul. Poti sa te lupti cu el. Te iubesc!”

“Esti cea mai buna prietena din lume…”

“Cancerul tau a plecat departe. P.S. Asa, mami. Il invingi.”

“Felicitari! Tot cancerul tau a plecat. Te iubesc!”

Ne-au dat lacrimile cand am citit aceasta poveste extraordinara de viata, de dragoste si de devotament. Este povestea unei mamici single si a conexiunii puternice care poate exista intre parinti si copii. In 2011, cand medicii i-au depistat cancerul, Laura Binder avea 31 de ani si isi crestea singura cele doua fetite, Linzi (9 ani) si Alicia (3 ani). Cele trei locuiau in Norwich, un oras din Marea Britanie. Pentru ca observase anumite probleme la nivelul sanului si il simtea neobisnuit de greu, Laura s-a prezentat la un control medical. Antibioticul recomandat nu a ajutat-o cu nimic. Laura nu se simtea mai bine. Cu aceleasi probleme, Laura s-a intors la medic de 3 ori, dupa care a facut investigatii mai avansate in cadrul Spitalului Universitar Norfolk si Norwich. Rezultatele mamografiei si ale biopsiei au venit pentru Laura la pachet cu o veste devastatoare: avea cancer la san.

Foto Heart Frame by Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri